Cercetaşii orădeni se pregătesc pentru Italia

Şase cercetaşi orădeni au participat în perioada 5-7 mai 2006 la prima întâlnire a contingentului care va reprezenta România la cel mai mare eveniment european pentru cercetaşi al acestei veri: Roverway 06 Italia.

Întâlnirea care s-a desfăşurat la Gilău (judeţul Cluj) a avut ca scop o cât mai bună pregătire a grupului de 25 de români care vor juca rolurile de ambasadori ai culturii şi tradiţiilor româneşti în Italia în această vară. Pe durata celor trei zile, tinerii au avut ocazia să se cunoască şi să planifice modul de organizare a contingentului românesc.

Evenimentul va avea loc între 6-14 august în Italia şi va fi locul de întâlnire a peste 5.000 de cercetaşi din toate colţurile Europei. Participanţii vor vizita Italia, alegându-şi una din cele 100 de rute posibile, de la a urca pe cele mai înalte piscuri ale Alpilor italieni, a se plimba cu caiacele sau a vizita monumentele istorice şi culturale ale Romei.

În a doua parte a evenimentului, grupurile se vor reuni în Loppiano – Florenţa pentru a petrece ultimele zile ale aventurii împreună într-o tabără unde toată lumea va avea şansa să interacţioneze şi să descopere ce înseamnă „a îndrăzni să împarţi”, şi anume să accepte provocarea de a dobândi noi cunoştinţe, a-şi face noi prieteni, de a descoperi diferite culturi.

Tema Renaşterii

Roverway are la bază tema Renaşterii şi „încearcă să ofere tinerilor o perspectivă cât mai largă asupra problemelor curente ale unei perioade de criză care afectează parcă mediul înconjurător, politica, cultura sau ştiinţa.

Roverway caută căi de soluţionare a provocărilor viitorului construind pe succesele şi învăţând din greşelile trecutului”, declară Ştefan Bedreag, conducătorul contingentului. „Am început să numărăm zilele rămase până la plecarea spre Italia. Cu toţii suntem nerăbdători să luăm parte la marea aventură care este Roverway-ul”, exclamă cu entuziasm Alexandra (17 ani).

Denise Strete0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !