Cercetaţi pentru fraudă bancară

2Comentarii
Cercetaţi pentru fraudă bancară
ORADEA – Trei bihoreni şi un bucureştean, angajat al unei bănci, sunt cercetaţi pentru că ar fi scos 300.000 de euro dintr-un cont care nu le aparţinea.

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au reţinut pentru 24 de ore, pe bucureşteanul M.C. (27 ani), funcţionar în cadrul unei agenţii bancare din Bucureşt, pe numele lui fiind emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, în cursul săptămânii trecute. Bărbatul este cercetat pentru complicitate la înşelăciune, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la uz de fals.

„În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, s-a stabilit că tânărul bucureştean este suspectat că ar fi profitat de calitatea pe care o avea în cadrul unităţii bancare, pentru a intra în posesia unor date referitoare la un depozit valutar în sumă de 300.000 EURO şi a unor informaţii privind identitatea titularului, depozit deschis de un cetăţean la unitatea bancară unde acesta îşi desfăşura activitatea”, a explicat Alina Dinu, ofiţerul de presă al IPJ BIhor.

În perioada septembrie – decembrie 2007, după o înţelegere cu D.I. (43 ani), din Oradea şi N.K.G. (30 ani) din Salonta, tânărul bucureştean le-a furnizat celor doi date şi informaţii privind respectivul depozit valutar şi datele de identitate ale titularului.

„Orădeanul este bănuit că ar fi procurat o carte de identitate falsificată pe numele titularului de depozit, având aplicată fotografia lui N.K.G., din Salonta, pe care ulterior l-ar fi determinat, în schimbul unui procent de 10%, să retragă suma existentă din cont. Astfel, în preajma sărbătorilor de iarnă, la 8 decembrie 2007, bucureşteanul, împreună cu tânărulş din Salonta, s-au deplasat la sediul unei agenţii bancare din Oradea, unde cei doi au reuşit să lichideze depozitul valutar de 300.000 EURO, transferând întreaga sumă într-un cont curent, din care se puteau face retrageri de numerar”, a explicat Alina Dinu. În aceeaşi zi, cei doi sunt suspectaţi că ar fi folosit cartea de identitate falsă pentru a retrage din respectivul cont suma de 18.000 Euro, din care salontanul ar fi primit suma de 1.150 Euro, şi nu 10 % cum era înţelegerea iniţială, iar diferenţa i-ar fi fost înmânată orădeanului D.I..

Întrucât nu ar fi fost mulţumit de suma primită, salontanul N.K.G. a refuzat să continue activitatea infracţională alături de ceilalţi doi.

Ca urmare, ceilalţi doi sunt bănuiţi că ar fi recrutat un nou membru al grupului, pe M.F. (23 ani), din Bratca, pe care l-ar fi determinat ca în zilele de 10 şi 11 decembrie 2007, folosind aceeaşi carte de identitate falsă, să retragă din acelaşi cont sumele de 5.000 Euro, respectiv 50.000 Euro, de la o altă agenţie a aceleaşi bănci din municipiul Oradea.

La 12 decembrie 2007, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor l-au prins în flagrant pe M.F. în aceeaşi agenţie bancară, încercând să ridice diferenţa de 210.000 Euro, rămasă în cont, acesta fiind prezentat la vremea respectivă Tribunalului Bihor, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile, prelungit ulterior.

În cursul lunii ianuarie poliţiştii bihoreni l-au reţinut şi pe salontan, pe numele căruia Tribunalul Bihor a emis un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
>Cont de 2.000.000 euro golit asemănător la o bancă din Craiova (5 februarie)
Georgiana Anghel2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor