Cercetătorii au arătat de ce femeile reacţionează mai încet la glume

2Comentarii
Cercetătorii au arătat de ce femeile reacţionează mai încet la glume
Faptul că femeile par a pricepe mai greu unele glume s-a dovedit a avea o explicaţie ştiinţifică, potrivit cercetătorilor americani. Acestea folosesc mai mult din puterea creierului, decât bărbaţii, pentru interpretarea unei glume, dar simt mai multă plăcere decât bărbaţii la o anecdotă bună.

Experimente la Universitatea Stanford din California au descoperit că femeile folosesc mai multe părţi ale creierul pentru înţelegerea glumelor şi au aşteptări mai scăzute despre amuzamentul pe care le-ar putea produce glumele.

Descoperirea face parte dintr-o cercetare mai complexă care îi ajută pe oamenii de ştiiţă să dezlege misterul care înconjoară simţul umorului, potrivit timesonline.co.uk.

Noi inovaţii în tehnologia rezonanţei magnetice funcţionale au permis cecetătorilor să monitorizeze bărbaţii şi femeile răspund la umor în mod diferit, prin urmărirea în timp real a reacţiilor creierului.

Într-un singur studiu, zece femei şi zece bărbaţi au fost puşi într-un scaner MRI şi li s-au proiectat desene animate alb negru. Aceştia trebuiau să noteze nivelul de umor cu ajutorul unor butoane.

Experimentul a arătat că femeile avea o activitate a creierului mai ridicată decât a bărbaţilor în cortexul prefrontal, care controlează interpretare limbii şi analizele analitice. Le-a luat ceva mai mult timp să reacţioneaze la glumele amuzante, dar se distrau mai mult atunci când erau amuzate. Cercetătorii au determinat însă că diferenţele de timp au fost foarte mici.

Profesorul Allan Reiss, director la Center for Interdisciplinary Brain Sciences Research, de la Stanford, care a condus studiul, a spus că descoperirile arată că femeile preferă un umor mai sofisticat şi folosesc funcţii complexe ale creierului pentru a-l procesa.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor