Cere anchetă la IPJ şi SRI

2Comentarii
Cere anchetă la IPJ şi SRI
Deva – Ziaristul Cătălin Docea, de la cotidianul „Gazeta Văii Jiului”, a fost prezent miercuri la DIICOT Hunedoara, în dosarul în care apare ca învinuit, după ce a reuşit să descarce de pe Internet mai multe documente secrete ce se aflau în calculatorul personal al unui poliţist de la Compartimentul de Inspecţie Internă a IPJ Hunedoara.

Ziaristul din Petroşani care a reuşit să descarce de pe Internet mai multe documente secrete aflate în calculatorul personal al unui poliţist hunedorean s-a întâlnit miercuri cu procurorii DIICOT Hunedoara. Împotriva lui a fost depusă o plângere penală de către poliţistul Aurel Buruiană, potrivit căreia jurnalistul ar fi accesat ilegal date din calculatorul personal al subofiţerului.

Ziaristul a declarat, la ieşirea din clădirea Parchetului, că discuţiile au fost „amiabile” şi că a solicitat un termen pentru formularea apărării, următoarea audiere fiind programată pe 20 noiembrie.

De asemenea, el a fost de acord să pună la dispoziţia anchetatorilor hard-disk-ul calculatorului personal pentru ca aceştia să poată efectua o percheziţie informatică autorizată.

„Cei care l-au sfătuit pe poliţistul Buruiană să depună o plângere penală au făcut o prostie. Se încearcă ascunderea gunoiului sub preşul IPJ Hunedoara (…) În acest dosar nu poate exista un singur acuzat”, a spus Docea.

Ziaristul Cătălin Docea, de la cotidianul „Gazeta Văii Jiului”, a fost prezent miercuri la DIICOT Hunedoara, în dosarul în care apare ca învinuit, după ce a reuşit să descarce de pe Internet mai multe documente secrete ce se aflau în calculatorul personal al unui poliţist de la Compartimentul de Inspecţie Internă a IPJ Hunedoara.

Jurnalistul a declarat ieri că va solicita IPJ şi SRI să declanşeze anchete prin care să se arate în ce măsură poliţistul avea dreptul să ducă acasă documente cu caracter de secret de serviciu şi să le încarce în computerul personal.

Şeful Brigării de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Alba, comisar Traian Berbeceanu, a afirmat, într-o conferinţă de presă susţinută după audieri, că în acest dosar au fost efectuate mai multe expertize la calculatorul poliţistului care a reclamat fapta şi că verificarea computerului ziaristului ar putea conduce spre o concluzie în anchetă.

„Este posibil ca ziaristul să nu fie vinovat de săvârşirea unei fapte penale. Noi cercetăm un eventual acces neautorizat la un calculator (…) Au fost respectate drepturile procesuale ale învinuitului şi reclamantului. Nu s-a făcut nici un abuz”, a declarat şeful BCCO Alba.

O anchetă internă a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara a arătat că documentele au fost accesate din calculatorul personal al unui ofiţer de la Compartimentul de Inspecţie Internă. Angajatul IPJ a fost sancţionat de superiorii săi cu diminuarea salariului pe trei luni, fiind mutat pe o funcţie inferioară la Poliţia Petroşani.

Mihai Stan2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor