Cere explicatii pentru taierile de la Zoo

Cere explicatii pentru taierile de la Zoo
Liderul verzilor orădeni crede că lucrările de extindere de la Zoo se puteau face şi salvând copacii.

Speakerul-şef al verzilor orădeni, Horea Vuşcan, ne-a informat că a cerut în scris Administraţiei Domeniului Public (ADP) Oradea explicaţii în urma fotografiilor publicate pe tema tăierilor efectuate la Grădina Zoologică.

„Vă rugăm să ne puneţi la dispoziţie o informare cu privire la stadiul lucrărilor de modernizare şi extindere a Grădinii Zoologice. Dorim să ştim care este graficul de lucrări, când se vor termina şi când se va deschide Zoo pentru public?

Dorim să ne motivaţi tăierile efectuate în cadrul incintei. Suntem de părere că noua Grădină Zoologică trebuie să fie, aşa după cum îi spune şi numele, şi o oaza de verdeaţă. Iar din acest punct de vedere nu s-ar justifica tăierea unor arbori maturi”, a solicitat conducerii ADP, liderul Mişcării Verzilor Democrat Agrarieni – filiala Bihor.

Pentru avizul de mediu

Totodată, pentru a se asigura că Zoo va primi avizul de mediu, condiţie strictă pentru a fi redeschisă publicului, Horea Vuşcan consideră că graficul de lucrări trebuie să ţină cont şi de bunăstarea sălbăticiunilor.

„Vă rugăm să permiteţi unei delegaţii formate din jurnalişti şi din reprezentanţi ai unor ONG-uri să vadă care sunt condiţiile în care sunt ţinute animalele de la Grădina Zoologică. Aceste animale au tot dreptul să fie găzduite în condiţii cât mai decente, iar instituţia pe care o conduceţi are obligaţia de a face acest lucru posibil. Am primit anumite semnale potrivit cărora aceste animale nu ar fi ţinute în condiţii bune şi dorim să vedem la faţa locului care este situaţia”, a mai solicitat Vuşcan conducerii ADP Oradea.

Trebuie notat că ADP Oradea a organizat două conferinţe de presă în incinta Grădinii Zoologice de la demararea lucrărilor, însă în momentul de faţă există premise că s-au dezafectat mai multe adăposturi înainte de a se amenaja noi ţarcuri în care să fie strămutate sălbăticiunile. Iar aceasta ar putea însemna înghesuirea lor.

C.H.

 

Taguri: ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !