Cere legalizarea prostituţiei

2Comentarii
Cere legalizarea prostituţiei
Costineşti – Secretarul general al PD, Vasile Blaga, a declarat ieri, la Şcoala de vară a Organizaţiei de Femei a partidului, că legalizarea prostituţiei este singura soluţie pentru femeile care practică această „meserie” şi a apreciat că nu doar prostituatele trebuie amendate, ci şi proxeneţii şi clienţii.

„Dacă nu se legalizează prostituţia, lucrurile vor merge din rău în mai rău. Ştiu că nu sunt pe placul Bisericii Ortodoxe, al Bisericii în general dar, în condiţiile în care prostituţia nu mai constituie o infracţiune, cred că legalizarea prostituţiei reprezintă soluţia pentru femeile care practică această meserie. La ora actuală, prostituţia este ieşită de sub control”, a răspuns Blaga întrebării unei participante.
Fostul ministru de Interne a ţinut să menţioneze că nu consideră normal ca legislaţia românească să fie atât de dură cu femeile care se prostituează, dar să fie tolerantă cu proxeneţii şi cu clienţii acestor femei.
„Nu trebuie să fim atât de fariseici. Femeile care practică prostituţia au o situaţie deosebită. Ele nu au un loc de muncă. Trebuie să găsim o soluţie să le integrăm în societate ori, în opinia mea, singura soluţie de care dispunem la momentul de faţă este să legalizăm prostituţia. Cred că dacă nu vom face acest pas, vom merge din rău în mai rău”, a spus Blaga.

Nu vrea amenzi
Liderul PD a ţinut să adauge că femeile care practică prostituţia nu ar trebui să fie nevoite să plătească amenzi. „Aceste femei nu au bani. Atunci de ce să plătească amenzi? Nu este normal. Eu cred că fiecare din cei implicaţi în această chestiune – femeia care practică prostituţia, proxenetul, dar şi clientul – trebuie să plătească în egală măsură”, a conchis Vasile Blaga.
În ciuda raziilor pe care Poliţia le efectuează periodic în Oradea, fenomenul prostituţiei pe malurile Crişului nu scade din amploare. Dimpotrivă, fetele pot fi văzute şi acum, oricând, la ceas de seară, pe străzile Vlădeasa, Ovidiu Densusianu, Henrik Ibsen, Moldovei, Clujului, Podului sau în Centru, în zona Parcului Libertăţii.

Calin Corpas2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor