Cereri depunse online

Directorul coordonator al APIA Bihor, Traian Abrudan
Directorul coordonator al APIA Bihor, Traian Abrudan
Agricultorii bihoreni vor putea depune cererile pentru acordarea de subvenţii în sistem electronic.

Marii fermieri din judeţ sunt instruiţi de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru utilizarea programului informatic IPA online. Prin intermediul acestui program fermierii vor putea să-şi depună online cererilor de finanţare pe suprafaţă. În etapele următoarea utilizarea programului se va extinde şi la depunerea altor cereri pentru subvenţii.
Conform directorului coordonator al APIA Bihor, Traian Abrudan, implementarea acestui sistem informatic va duce la simplificarea procedurilor de evidenţă şi elaborare a documentaţiilor prin care fermierii solicită subvenţiile.

Agricultură pe IT

Astfel, fiecare fermier primeşte o parolă cu care poate intra în sistemul informatic naţional al APIA, putându-şi identifica parcela pe care o lucrează şi să transmită, apoi, online, toate datele necesare la centrul local APIA care îi gestionează dosarul pentru subvenţii. „Pentru a primi parola, solicitantul se adresează la APIA Bihor. Fermierii neînregistraţi în Registrul electronic sunt invitaţi la sediul Agenţiei pentru a li se întocmi cererea de includere în acest registru. Acest program informatic va fi complet când se va oficializa şi semnătura electronică. Până atunci cererile transmise online vor fi semnate de solicitant prin prezentarea acestuia la APIA Bihor”, a concluzionat Abrudan.

Începute joi, aceste întâlniri de instruire a marilor fermieri, se vor desfăşura pe parcursul a mai multor zile. La întâlniri sunt aşteptaţi însă şi micii fermieri. Informaţii despre acest program se pot obţine şi de la centrele zonale ale APIA de care aparţin.

Conform reprezentanţilor Agenţiei la nivelul judeţului sunt înregistraţi 712 de mari fermieri cu ferme de peste 50 de hectare.

S.Al.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !