Cereri pentru bilete de tratament

Cereri pentru bilete de tratament
ORADEA – Normalul a ajuns să fie un subiect ieşit din comun. Înregistrarea cererilor pentru bilete de tratament pentru anul 2008 la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Bihor a început de luni, fără nici un fel de incidente.

Asta spre deosebire de alte case judeţene de pensii unde pensionarii se trezesc cu noaptea în cap şi fac liste peste liste pentru a prinde un bilet de tratament într-o staţiune balneară. Cu toate că bugetul pe anul viitor nu a fost aprobat şi primele bilete de tratament vor veni cel mai devreme prin luna februarie 2008.

Organizare

Ordinea şi promptitudinea cu care au fost serviţi i-a surprins pe pensionarii prezenţi ieri la ghişeele CJP Bihor. „Nu mi-a venit să cred că nu atrebuit să stau la nici un rând. În patru minute am fost cu cererea depusă”, ne-a declarat Ionel Maga, un pensionar din Oradea, care este în acelaşi timp şi refugiat şi veteran de război. Acesta a ţinut să mulţumească, în numele său şi a altor pensionari prezenţi luni la casa de pensii, conducerii instituţiei pentru buna organizare.

Szarka Arpad, directorul executiv al CJP Bihor ne-a declarat că activitatea preluării cererilor pentru biletele de tratament pentru anul 2008 a fost organizată la 12 ghişee. „Noi avem un program special, unic în ţară, pentru preluarea cererilor. Fiecare persoană primeşte un număr, înregistrarea durând foarte puţin”, a precizat directorul executiv al CJP Bihor.

Acesta ne-a mai informat că numărul biletelor şi structura pe staţiuni, unităţi de cazare şi tratament, datele sejurului precum şi numărul locurilor gratuite pe anul 2008 vor fi comunicate ulterior, după aprobarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat şi repartizarea la nivel teritorial de către CNPAS, nefiind cunoscute la această dată.

„Depunerea cererilor se poate efectua şi prin poştă, prin formular tip distribuit gratuit la sediul instituţiei la care se anexează documentele specificate. Pensionarii şi asiguraţii din localităţile arondate zonei Beiuş vor depune cererile la Casa Locală de Pensii Beiuş”, a subliniat Szarka Arpad. În cursul anului 2008 lista cererilor aprobate va fi afişată, pentru fiecare serie, la sediul instituţiei cât şi pe internet la adresa: www.cjpensiibihor.rdsor.ro.

Dan Birta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !