Cereri pentru sprijinul pe suprafata

4Comentarii
Cereri pentru sprijinul pe suprafata
În intervalul 1 martie – 16 mai se primes cererile de plată pentru suprafaţă.

De la 1 martie APIA primeşte cererile de plată pentru schemele şi măsurile de sprijin pe suprafaţă.

„Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafaţă, fermierii trebuie să depună la Centrele APIA, în intervalul 1 martie – 16 mai 2011, o singură cerere de plata”, a precizat Traian Abrudan, directorul APIA Bihor.

Pentru cererile de plată depuse după data de 16 mai, se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucratoare de întârziere. După data de 11 iunie 2011, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plăţii pentru anul în curs.

Beneficiari

Conform normelor în vigoare pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafaţă persoanele fizice ori juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari,

administratori în cadrul asociaţiilor în participatiune etc. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţă respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul.

Sunt eligibile la plată exploataţiile cu suprafaţă de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 0,1 hectare. De asemenea, solicitantul trebuie să respecte Bunele Condiţii Agricole şi de Mediu (GAEC) pe toată suprafaţa fermei.

S.Al.

Taguri: ,


4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor