Cereri pentru subventii la caprine si ovine

Oierii sprijiniţi
Oierii sprijiniţi
Doar anumite asociaţii de crescători de animale pot viza cererile care se depun apoi la APIA.

În perioada 9 aprilie – 18 mai crescătorii de ovine şi caprine din judeţul Bihor sunt asteptatţ la APIA să depună cererile de solicitare a primei pe cap de animal speciile ovine/caprine din cadrul plăţilor naţionale directe complementare – sectorul zootehnic.

„Pentru a beneficia de prima pe cap de animal speciile ovine/caprine, solicitantul trebuie să se prezinte la Centrul Local APIA pe raza căruia este arondat”, a precizat Traian Abrudan, directorul APIA Bihor.

Beneficiari

Pot depune cerere de plată crescătorii care îndeplinesc mai multe condiţii. Printre acestea să fie înscrişi în Registrul Naţional al Exploataţiilor al ANSVSA, sunt înscriși în evidenţa APIA cu cod unic de identificare, solicită cererea pretipărită la centrul judeţean/local al APIA. De asemenea, cererea trebuie să fie vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite, viză care atestă efectivele de ovine/caprine pentru care se poate solicita primă. „Spre deosebire de anul trecut, dreptul de viză presupune îndeplinirea câtorva condiţii suplimentare. Asociaţiile trebuie să dovedească faptul că sunt funcţionale, conform bilanţului contabil depus în anul anterior solicitării primei şi să aibă cel puţin un angajat specialist, inginer zootehnist sau medic veterinar”, a menţionat Traian Abrudan.

Asociaţiile de crescători de ovine/caprine, din judeţul Bihor, care pot viza cererile de sprijin financiar CNDP ovine/caprine 2012, conform normelor în vigoare sunt: Asociaţia crescătorilor de oi şi capre Păstorul, Asociaţia Judeţeană a crescătorilor de animale domestice şi păsări Bihor şi Asociaţia crescătorilor de oi şi capre Mioriţa Bihoreană şi Asociaţia crescătorilor de animale Curăţele.

Cererile pot fi completate şi online prin accesarea site-ului www.apia.org.ro, pentru producătorii agricoli care solicită prima pe cap de animal pentru un efectiv mai mare de 500 capete femele ovine/caprine. După tipărire, cererea vizată de asociaţiile crescătorilor de ovine/caprine legal constituite se depune la Centrele Județene ale APIA.

S.Al.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !