Cererile pentru motorină se pot depune până pe 3 ianuarie

De Simona Albinaru
Cererile pentru motorină se pot depune până pe 3 ianuarie
Termenul de depunere a Cererilor de solicitare a acordului prealabil pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorină utilizată în agricultură pentru anul 2017 se prelungeşte până pe data de 03.01.2017, inclusiv.

Acest lucru este posibil deoarece ultima zi de depunere a Cererilor de acord prealabil pentru finanţare este 31 decembrie 2016, zi nelucrătoare (sâmbăta), iar în conformitate cu prevederile art. 12 din Regulamentul Delegat UE nr. 640/2014 şi ale Codului de Procedură Civilă, „în cazul în care data-limită de depunere a unei cereri de ajutor, a unei cereri de sprijin, a unei cereri de plată sau a altor declaraţii sau a oricăror documente justificative sau contracte sau data-limită pentru modificări aduse cererii unice sau cererii de plată este o zi de sărbătoare legală, o sâmbătă sau o duminică, termenul-limită se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.”

Depuneri

Cererile se depun la centrele judeţene ale APIA pe raza cărora sunt situate exploataţiile agricole pentru care se solicită ajutorul de stat sau unde au fost depuse cereri de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă, respectiv la centrele judeţene APIA pe raza cărora au fost depuse cererile pentru finanţare prin rambursare în cadrul schemei de ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 763/2013 pentru aprobarea normelor metodologice privind acordarea unui ajutor de stat pentru motorina utilizată în agricultură, cu modificările și completările ulterioare.

Cererea de acord prealabil pentru finanțare se depune anual, pentru fiecare an calendaristic aferent perioadei de aplicare a schemei de ajutor de stat reglementată prin Hotărârea Guvernului nr. 1.174/2014, respectiv 2015-2020 inclusiv. Acordul prealabil pentru finanțare prin rambursare se emite de către centrele judeţene APIA, în termen de cel mult 20 de zile lucrătoare de la data depunerii cererii de acord.

„Toți beneficiarii schemei de ajutor care au depus cereri în 2016 au fost notificați prin sms cu privire la data la care să se prezinte la APIA pentru a evita aglomerația. Având în vedere că luna decembrie este una mai specială, datorită Sărbătorilor de iarnă, facem un apel către potențialii beneficiari ai schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură să se prezinte la APIA CJ Bihor pentru a depune Cererile de acord prealabil la data programării, iar noii beneficiari să nu aștepte ultimele zile, evitând a se ajunge în situația de a nu putea fi depuse în termenul legal”, a precizat Florian Pavel, directorul APIA Centrul Județean Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !