Cererile pentru obţinerea autorizaţiilor ISU s-au dublat

De Otilia Șandor
Cererile pentru obţinerea autorizaţiilor ISU s-au dublat
© FOTO: Arhiva ISU Crișana
Ca nu cumva să se repete la ei tragedia de la Colectiv, mulţi patroni bihoreni şi şefi de instituţii publice s-au apucat să îşi dreagă problemele.


În ultimele zile putem vorbi de dublarea numărului de cereri de avizare sau autorizare şi asistenţă tehnică de specialitate.

Din cauza solicitărilor creşterii substanţiale a cererilor pentru depunerea documentaţiilor tehnice privind avizarea/autorizarea pe linia securităţii la incendiu a construcţiilor şi amenajărilor efectuate sau în curs de proiectare ori executare din partea operatorilor economici şi instituţiilor, programul de lucru cu publicul al compartimentului avizare-autorizare din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor s-a modificat.

Programul s-a extins şi ca zile, modificându-se şi intervalul orar. Dacă până acum era program doar luni şi joi între orele 9:00 – 15:00, actualul program este: luni: între 8:00 – 16:00, miercuri între 8:00 – 16.00 şi joi între 8.00 – 16.00.

Stingătoarele au trecere

Se pare că şi numărul vânzărilor de stingătoare de incendii a crescut şi în Bihor. Orice bihorean poate să îşi cumpere, pentru folosinţă în locuinţă, un extinctor. Pompierii recomandă stingătoarele între P1 – P6, cifrele însemnând cantitatea agentului destinat stingerii incendiilor.

Cei care doresc să îşi cumpere stingătoare de incendii pentru casă pot alege din unele hipermarket-uri sau de la firme autorizate, pe care le pot găsi pe internet (stingatoareoradea.ro, etc.).

Bihorenii trebuie să ştie însă că la anumite intervale de timp stingătoarele trebuie verificate/încărcate. În plus, la cumpărarea lor mai ales din magazine nespecializate, e bine să se verifice provenienţa, ştampila CE, alte date de identificare.

Persoanele care doresc sa afle ce fel de documentatie necesită, pot afla de pe site-ul ISU Crișana.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !