Certificate de amânare a TVA în vamă

Certificate de amânare a TVA în vamă
ORADEA – Au fost aprobate normele privind procedura de acordare a certificatului de amânare de la plata în vamă a TVA şi de eliberare a garanţiei pentru importurile de bunuri.

Conform Codului Fiscal, începând din 15 aprilie şi până la 31 decembrie 2007, inclusiv, nu se va face plata efectivă a TVA la organele vamale din statele terţe, astfel cum sunt definite în Codul Fiscal, exclusiv Bulgaria, de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care au obţinut certificat de amânare de la plată. „Potrivit Ordinului ministrului Finanţelor Publice nr. 500 din 2007, publicat în MO 244/11.04.2007, pentru importurile de bunuri prevăzute de acest act normativ, cererile pentru eliberarea certificatelor de amânare de la plata în vamă a TVA se depun la Autoritatea Naţională a Vămilor însoţite de documentele necesare, prezentate la art. 3 din ordinul menţionat”, a precizat Smaranda Scridon, director executiv la Finanţele bihorene.

Garanţia pentru importul în România de bunuri scutite de taxă, se constituie la biroul vamal la care s-a depus declaraţia vamală de punere în liberă circulaţie, în cuantumul care să acopere TVA care ar fi datorată la punerea în circulaţie a bunurilor. Condiţiile în care este eliberată garanţia sunt prevăzute în ordin.

Birta Dan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase