CET II se vinde in 12 ianuarie

2Comentarii
Ziua cea mare pentru executarea silitã a CET II se apropie. Potrivit unui comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscalã (ANAF) vinderea prin licitatie publicã a CET II Oradea va avea loc în 12 ianuarie 2006, ora 10:00, la sediul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) Bihor.

Obiectul licitatiei este compus din: terenuri în suprafatã de 1.432.541 mp; 67 de constructii si constructii speciale; echipamente si instalatii tehnologice (cazane aburi, transformatoare, turboagregate).

Valoarea totalã a proprietãtii industriale CET II Oradea este de 290.960.784 RON fãrã TVA. „Licitatia se organizeazã numai pentru vânzarea în bloc a bunurilor mobile si imobile”, se precizeazã în comunicat.

Potrivit lui Emil Balaciu, director executiv adjunct la DGFP Bihor, pânã în prezent si-au exprimat interesul pentru achizitionarea CET II cinci investitori. „Eventualul cumpãrãtor trebuie sã îndeplineascã o serie de obligatii care tin de mediu. Sunt niste reguli speciale prevãzute în caietul de sarcini”, a declarat Emil Balaciu.

Conditii de mediu

Cumpãrãtorul va trebui sã sisteze depozitarea pe amplasamentul depozitelor de zgurã si cenusã Rontãu, pânã la 31 12.2006. În acest scop, societatea trebuie sã întocmeascã programul de închidere si monitorizare postînchidere pe o perioadã de minim 30 de ani. „Proprietarul depozitului este obligat sã aibã constituit un fond pentru acoperirea costurilor de închidere si urmãrire postînchidere a depozitului pe 30 de ani”, se precizeazã în comunicatul semnat de Florica Negrea conducãtorul organului de executare.

Suprafetele care au fost ocupate de depozite de deseuri se înregistreazã în registrul de cadastru si se marcheazã în mod vizibil pe documentele cadastrale.

Eventualul cumpãrãtor este obligat sã întocmeascã Bilantul de mediu de nivel I si II si evaluarea de risc, conform legii în vigoare. De asemenea va prezenta Agentiei de Protectie a Mediului Bihor o evaluare a costurilor de mediu stabilite si sursele de finantare în vederea închiderii.

Dan Birta2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor