CET îşi automatizează punctele termice

Eustafie Ilisei, purtătorul de cuvânt al CET
Eustafie Ilisei, purtătorul de cuvânt al CET
CET vrea să automatizeze, din resurse proprii, 124 de puncte termice, al căror personal va fi pus pe liber.

SC Electroncentrale SA Oradea vrea ca până în următorul sezon rece, 2010-2011, să automatizeze toate punctele termice şi a demarat, în acest sens un proiect, investiţia urmând să fie asigurată din resurse proprii. Aparatura şi parametrii sunt supravegheate, în prezent, de operatori umani, care fac rondul, verifică aparatele şi parametrii, pe care îi ajustează în funcţie de necesităţi. Din anul următor, însă acestea vor fi complet automatizate, fără să mai fie necesare manevrele umane, iar personalul urmează să se fie redus.

„Dintre cele 146 de puncte termice care aparţin de CET, 22 au fost modernizate în anii trecuţi, fără ca aceasta să fie sub imperativul reducerii de personal”, a precizat Eustafie Ilisei, purtătorul de cuvânt al CET.

În lunile următoare vor fi automatizate restul de 124 puncte termice, după care câteva zeci de angajaţi ai CET vor fi nevoiţi să îşi părăsească locurile de muncă.

În prezent este în derulare licitaţia pentru achiziţionarea de echipamente şi materiale necesare. În cursă s-au înscris cinci firme româneşti ale căror oferte au fost deja analizate, iar în săptămâna următoare se va derula licitaţia electronică. Investiţia a fost estimată la două milioane de lei, bani pe care CET i-a prevăzut în bugetul pentru acest an.

Mălina Pop

Taguri: , , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !