CET-ul, la mâna creditorilor

De Cristina Ghilea
3Comentarii
CET-ul, la mâna creditorilor
Administratorul special, cu acordul Consiliului Local, ar menţine Electrocentrale SA în viaţă. Ultimul cuvânt aparţine adunării creditorilor.

O nouă tentativă de a evita falimentul CET-ului se derulează, zilele acestea, sub coordonarea administratorului special Ionel Necula şi a Casei de Insolvenţă Transilvania.

Planul de reorganizare al Electrocentrale SA a fost votat, ieri, de aleşii locali dar părerea acestora este lipsită de greutate faţă de votul adunării creditorilor. De altfel, aceştia au votat planul lui Necula fără să-l fi studiat în detaliu, motiv pentru care consilierii UDMR s-au şi abţinut.

Respingerea planului în această şedinţă care se va desfăşura în câteva zile după întrunirea CL, poate înseamnă falimentul CET-ului. Ionel Necula, însă, este optimist: „avem, din fericire, interese comune, noi şi creditorii”.

„Simularea arată că falimentul este dezastruos pentru toată lumea. Sperăm să atragem măcar trei din cele cinci voturi exprimate în adunarea creditorilor”, spune acesta. Creditorii CET-ului sunt grupaţi, în ordinea greutăţii votului, astfel: banca, salariaţii, instituţiile bugetare şi creditorii chirografari – indispensabili şi ceilalţi.

„Orice creditor, făcând o paralelă între faliment şi continuarea activităţii va observa că este mai profitabilă a doua variantă”, susţine Necula. Planul său conţine propuneri de dezvoltare pe mai mulţi ani, cu prevederi ineditie. Una se referă la ieşirea societăţii de sub spectrul falimentului, prin reunificarea cu Termoficare SA. O propunere este transformarea câtorva cazane din CET în instalaţii de gazeificare a cărbunelui, în contul unor potenţiale proiecte viitoare. O idee nou-nouţă, numai bună pentru urechile creditorilor CET care vând sau transportă cărbune.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor