Cetăţeni de onoare în Giriş

Cetăţeni de onoare în Giriş
„Vinovatii” de faptul ca Girisu de Cris a primit titlul de sat european din partea Delegatiei Comisiei Europene au fost rasplatiti miercuri cu titlul de cetateni de onoare. Marcel Morar, Rosa si Douglas Drown au devenit membri de frunte ai localitatii bihorene.

Rosa si Douglas au venit în Bihor în urma cu zece ani, de la mii de kilometri departare, din Isle of Man. Ei au fost adusi de Marcel Morar si, împreuna, au format fundatia cu nume simbolic RO-MAN-AID, cu scopul declarat de a ajuta oamenii si comunitatile aflate în dificultate. Schimburile dintre Girisu de Cris si Insula Omului au trecut peste barierele de protocol si între oamenii din cele doua localitati s-au creat legaturi durabile.


Una dintre investitiile facute de fundatie în comuna, în valoare de 1,3 miliarde de lei, i-a adus comunei titlul de sat european, obtinut ca urmare a implicarii oamenilor în realizarea acestui proiect.

Se simt localnici


„Este o mare onoare sa fiu acceptat ca membru al acestei comunitati. Multumesc pentru întelegerea cu care am fost primit aici. Cei care m-au educat m-au învatat ca omul trebuie sa si sfinteasca locul, spune Marcel Morar. Lumea nu sta pe loc si nici noi nu putem sta pe loc, de aceea spun ca trebuie sa facem si urmatorul pas împreuna. Am trecut azi de un prag psihologic, pot sa spun ca am prins radacini”.


Rosa Kathleen Drown a reusit sa-si surprinda asistenta rostind un mic speech în limba româna. „Multumim pentru aceasta mare onoare, si pot sa va asigur ca vom fi buni cetateni. De acum putem sa spunem ca suntem locuitori ai acestui loc, nu doar simpli vizitatori, trecatori. De la început, noi ne-am dorit sa lucram cu comunitatea, cu cineva, nu pentru cineva”, ne-a marturisit Rosa Drown.


Directorul fundatiei RO-MAN-AID a dezvaluit si urmatorul pas pe care-l va face pentru comunitate: procurarea unui hidrofor de mare capacitate, care sa asigure alimentarea cu apa în mai multe institutii.

Bursasiu Veronica