CF Liberty nu iartă nimic

CF Liberty nu iartă nimic
Liberty tace si face. În fata liderului, CFR Timisoara a obtinut a sasea victorie din acest tur de campionat si a mai urcat un loc în clasament. Pe teren a fost o lupta surda, purtata preponderent la centrul terenului, iar ocaziile clare de poarta au fost extrem de putine.

Salontanii au periclitat primii poarta adversa în minutul 9, când lovitura libera executata de Farcau a fost respinsa de Grigore în corner. Cea mai mare ocazie de gol s-a consumat în minutul 21: Ianc l-a deschis pe Coca, acesta a driblat doi adversari si a centrat ideal în fata portii, de unde Bente, liber la sase metri, a reluat incredibil pe lânga poarta.

Timisorenii au fost aproape de gol cu sase minute înainte de finalul reprizei. Rotaru a executat o lovitura libera de la marginea careului, pozitie centrala, si mingea a lovit bara transversala. Partea a doua a meciului a început cum nu se putea mai bine pentru elevii lui Vasâi.


Zoicas a fost decisiv


În primul minut al reprizei, Bente a încercat un sut din careu, mingea a ricosat la Zoicas, care de la 11 metri a sutat plasat pe sub portarul Grigore. Bucuria micutului atacant salontan a fost mare, mai ales ca din tribuna a fost urmarit de logodnica lui, Alina Dumitru, multipla campioana nationala si europeana la judo, medaliata cu bronz la recentele Campionate Mondiale. Au urmat vreo 35 de minute în care nici una dintre echipe nu a reusit sa dea emotii celor doi portari.

Abia în minutul 81, o lovitura indirecta de la 18 metri, în urma careia Laurentiu Rus a trimis în bara transversala, a mai dezmortit tribuna. Oaspetii au replicat taios si Torje s-a pripit în minutul 87, când s-a trezit singur la 15-16 metri si a sutat mingea în bratele lui Szasz. Pâna la fluierul final tabela nu s-a mai modificat, si Liberty a mai trecut un hop important în acest campionat.

Echipa pregatita de Adrian Vasâi devine, cu trecerea etapelor, una din protagonistele seriei a III-a, demonstrând ca munca antrenorului si dorinta de afirmare a jucatorilor da roade. Parcursul peste asteptari al gruparii din Salonta arata ca rezultate se pot obtine si cu bani putini, cu conditia ca managementul sa fie adecvat.

Teodor Biris