Chavez a închis o televiziune

Chavez a închis o televiziune
VENEZUELA – Regimul preşedintelui venezuelean Hugo Chavez a fost supus criticilor, atât în ţară, cât şi în străinătate, pentru decizia de a desfiinţa un post de televiziune al opoziţiei.

După 54 de ani de existenţă, canalul privat RCTV a fost înlocuit de un post de stat, de orientare socialistă.

Poliţia a dispersat, luni, o demonstraţie a studenţilor şi jurnaliştilor care manifestau, la Caracas, împotriva deciziei prezidenţiale. Protestatarii au aruncat cu pietre şi sticle asurpra forţelor de ordine, motiv pentru care poliţiştii au ripostat cu gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc. Manifestanţii au ridicat baricade în stradă şi au incendiat saci de gunoaie.

Proteste similare au avut loc şi în alte oraşe din ţară. Un arhiepiscop romano-catolic Baltasar Porras l-a comparat pe Chavez cu Hitler, Mussolini şi Fidel Castro.

Uniunea Europeană şi-a exprimat îngrijorarea faţă de decizia liderului de la Caracas şi i-a cerut acestuia să respecte libertatea şi pluralismul în difuzarea informaţiilor. Organizaţia Reporteri fără Frontiere a susţinut că Chavez deţine o putere hegemonică asupra mass-media.

Preşedintele RCTV a declarat că Chavez, un aliat al lui Fidel Castro, “este mânat de o voinţă de megaloman şi doreşte să instaureze o dictatură”.

Liderul venezuelean şi-a justificat decizia de desfiinţare a RCTV prin sprijinul acordat autorilor unei lovituri de stat, în anul 2002, pe acest post.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase