Cheltuim dublu pentru alegeri

1Comentariu
Cheltuim dublu pentru alegeri
DEVA – Costurile organizării, în judeţul Hunedoara, a alegerilor europarlamentare şi a referendumului depăşesc 2,4 milioane de lei. Banii sunt alocaţi de Guvern şi au fost primiţi deja de Prefectura Hunedoara.

„Este pentru prima oară când au loc două scrutinuri în aceeaşi zi. De aceea cheltuielile aproape că s-au dublat. Zece mii de oameni îşi vor desfăşura activitatea în cele 523 de secţii de votare din judeţ. Aceştia vor fi remuneraţi pentru munca lor. Apoi, pentru că legea spune că scrutinurile din 25 noiembrie se vor desfăşura în spaţii distincte, trebuie să pregătim încă un set de cabine de vot pentru fiecare secţie. Costurile sunt estimate la 300.000 de lei„, a declarat Dan Pricăjan, prefectul judeţului Hunedoara.

 

La vot sunt aşteptaţi 411.762 de hunedoreni. Trei sferturi dintre persoanele cu drept de vot provin din mediul urban. „Persoanele care se vor prezenta la secţiile de votare trebuie să aibă asupra lor fie buletinul ori cartea de identitate, fie paşaportul. Nu se va putea vota cu cartea de alegător„, a spus preşedintele Biroului Electoral Judeţean Hunedoara, judecătorul Traian Domşa. A
legătorii care nu au domiciliul în judeţul Hunedoara vor putea vota pe liste suplimentare. Ei vor da o declaraţie pe propria răspundere că nu au votat de mai multe ori.

Care este procedura de vot
În fiecare secţie de votare vor fi amenajate două încăperi distincte. Într-una se vor derula alegerile europarlamentare. Aici alegătorul se va prezenta pentru a vota între orele 7 şi 21. În cea de-a doua încăpere a secţiei se va desfăşura referendumul pentru introducerea votului uninominal. Programul de votare la referendum este între orele 8 şi 20.


Numărul secţiilor de votare
În judeţ vor funcţiona 523 de secţii de votare, informează BEJ Hunedoara. Cele mai multe sunt în municipiul Hunedoara – 49. La Deva, alegătorii se vor prezenta la 39 de secţii de votare. În Petroşani s-a stabilit că vor fi 27 de secţii, la Brad -17, la Lupeni, Vulcan, Petrila şi Călan câte 16, în Geoagiu-12, la Orăştie – 11. Opt secţii vor fi deschise la Simeria şi 7 la Haţeg.


Componenţa Biroului Electoral Judeţean
Partidele parlamentare vor desemna, în mod oficial, în data de 10 noiembrie, membrii care vor intra în componenţa Biroului Electoral Judeţean. BEJ va avea, în total, 13 membrii, dintre care 10 vor aparţine formaţiunilor politice, respectiv PC, PD, PNL, PRM, PSD şi UDMR.
Aceste partide au trimis deja propunerile cu numele celor care îi vor reprezenta în BEJ.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor