China e cel mai mare poluator din lume

6Comentarii
China e cel mai mare poluator din lume
China a devenit cel mai mare poluator din lume, devansând Statele Unite, care se află acum pe locul doi. Anunţul a fost făcut astăzi de Agenţia pentru Mediu olandeză, care a monitorizat emisiile de gaze cu efect de seră înregistrate anul trecut, în plan global.

Datele arată că, în 2006, China a emis 6.200 de tone de dioxid de carbon, în timp ce Statele Unite, ţară care a dominat până acum acest clasament a produs 5.800 de tone. Aşadar, primele două locuri în acest clasament sunt ocupate de o ţară care nu a ratificat Protocolul de la Kyoto, Statele Unite, şi o alta, China, care nu este obligată să reducă emisiile de dioxid de carbon, deşi a ratificat Protocolul.

Mai mult, China înregistrează, în prezent, cel mai accelerat ritm de creştere economică, iar la baza acestui proces stau industrii poluante. Experţii olandezi susţin că s-a ajuns în această situaţie din cauza cererii de cărbune şi de ciment, ambele fiind produse la scară largă în China. Cifrele ar putea fi însă mult mai mari pentru că Agenţia olandeză a calculat doar emisiile de dioxid de carbon, fără a monitoriza alte gaze cu efect de seră, cum ar fi cele produse de îngrăşămintele agricole şi de alte industrii.

Clasamentul este făcut public în contextul în care au loc negocieri în plan internaţional pentru redactarea unui nou tratat asupra climatului global, care să intre în vigoare din 2012, atunci când expiră Protocolul de la Kyoto.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor