China investeşte la Deva

China investeşte la Deva
Deva – Trei firme din China vor investi 10 milioane de dolari pentru dezvoltarea unor afaceri în municipiul Deva, activitatea acestora fiind orientată pe producţia de subansamble pentru biciclete.

„În acest moment se desfăşoară activităţile necesare pentru achiziţia terenului pentru construcţie, termenul de finalizare a investiţiilor fiind preconizat pentru 10 noiembrie 2007”, a declarat marţi primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, în cadrul unei conferinţe comune cu ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Xu Jian.

Cele trei firme ar urma să colaboreze direct cu producătorul DHS Sport, care deţine în Deva una dintre cele mai mari fabrici de biciclete din Europa.

La rândul său, ambasadorul Chinei a remarcat că investiţiile chineze în România sunt la o valoare de 200 de milioane de doalri, dar a menţionat că în ultimii ani acestea au cunoscut o dezvoltare.

„Oamenii de afaceri chinezi investesc acolo unde există interes pentru afaceri. Nu putem impune unei firme să aleagă un loc anume, ci doar să popularizăm aceste aspecte”, a menţionat ambasadorul Chinei.

Potrivit acestuia, exporturile româneşti în China au avut, în anul 2005, o valoare de 200 milioane dolari, în timp ce importurile din această ţară au totalizat 1,4 miliarde dolari.

Mihai Stan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase