Chinezii expun la Oradea

De Crina Dobocan
Guangdong Danxia mountain FOTO: XIE JINSHU
Guangdong Danxia mountain FOTO: XIE JINSHU
Asociaţia „Euro Foto Art” organizează Festivalul Fotografiei Chineze în România.


Artişti din China îşi vor expune miercuri, de la ora 18.00, fotografiile la Oradea. Gazda expoziţiei este Galeria „Euro Foto Art” din Oradea. Expoziţia este organizată în cadrul ediţiei a III-a a Festivalului Fotografiei Chineze în România, organizat de Asociaţia “Euro Foto Art”. Manifestarea se desfăşoară în perioada 28 septembrie – 28 octombrie, sub patronajul Ministerul Culturii, Ambasadei Republicii Populare Chineze în România şi a Asociaţiei Fotografilor din China (CPA). Festivalul dedicat Zilei Naţionalei a Chinei a fost lansat luni, 28 septembrie, la Biblioteca Naţională a României din capitală. Cu acest prilej, a fost vernisată expoziţia de artă fotografică contemporană din România şi China, intitulată „Terra Color”. Coordonatorii manifestării au fost Asociaţia „Euro Foto Art”, în parteneriat cu China Network Online. Expoziţia a cuprins 75 de fotografii artistice realizate de creatori deosebiţi din România şi tot atâtea imagini realizate de artişti de renume din China. Lucrările vor rămâne la dispoziţia publicului din capitală timp de o lună. Expoziţia va fi vernisată pe 3 octombrie şi la Centrul Cultural al Bucovinei din Suceava, precum şi la Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului.

„Festivalul, care cuprinde 18 manifestări derulate în capitală şi în mai multe oraşe ale ţării, şi-a propus promovarea în România a artei fotografice din îndepărtată China. Totodată, dorim să le oferim şi artiştilor români oportunitatea de a arăta cum au văzut şi fotografiat ei această minunată ţară”, a declarat Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei „Euro Foto Art”.

Fishermen’s song FOTO: XU XIANGDONG Fishermen’s song FOTO: XU XIANGDONG ©

Totodată, în ziua de 27 septembrie, în preambulul Festivalului Fotografiei Chineze în România, în Pasajul “Universitatea” din capitală, au fost expuse în aer liber timp de o zi, o selecţie de 60 de fotografii alb-negru şi color din cadrul expoziţiei artiştilor fotografi din China intitiualtă “Terra color”. Varianta completă a acestei expoziţii, alcătuită din cele 100 de fotografii, va fi prezentată astăzi, de la ora 18:00, la Galeria “Euro Foto Art” din Oradea.

Gazda vernisajului va fi criticul de artă dr. Ramona Novicov, care va vorbi despre imaginile expuse. Despre relaţiile de colaborare şi prietenie dintre artişti fotografi din România şi China va vorbi artistul fotograf Ovi D. Pop, care de două ori a fotografiat în această minunată ţară îndepărtată din Asia. Momentele muzicale vor fi oferite de artistul Thurzó Sándor József, care va interpreta mai multe piese din repertoriul chinez.

Expoziţia artiştilor fotografi din China, organizată sub patronajul Consiliului Judeţean Bihor şi în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană “Gheorghe Şincai” din Oradea, va rămâne la dispoziţia publicului vizitator până la data de 20 octombrie şi va putea fi vizitată în zilele de lucru, între orele 08:00 – 19:00. Accesul publicului este gratuit.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !