Chiriile au crescut în medie cu 15% în oraşele din provincie.

1Comentariu
Chiriile au crescut în medie cu 15% în oraşele din provincie.

La Cluj-Napoca, studenţii închiriază apartamente noi cu până la 550 de euro pe lună. Diferenţa dintre chiria unui apartament nou şi unul vechi este, în medie, de 100 de euro. Începerea noului an universitar, dar şi noile norme de creditare emise de BNR au dus la creşterea chiriilor la garsoniere şi apartamente în medie cu 15%, în toate centrele universitare din ţară.

Oferta de apartamente scoase spre închiriere s-a îmbogăţit mai ales în oraşele unde au avut loc dezvoltări masive de noi locuinţe. În Bucureşti, nivelul chiriilor va creşte cu 15% – 20% odată cu reîntoarcere studenţilor, au declarat pentru Gândul reprezentanţii din domeniul imobiliar.

De exemplu, un apartament cu două camere din zona Piaţa Muncii ajunge până la 560 de euro pe lună, în timp ce în Militari, pentru un apartament cu acelaşi număr de camere, se cere o chirie de peste 470 de euro.

În schimb, chiria medie pentru o garsonieră în Cluj Napoca a ajuns la 250 de euro pentru una nemobilată şi 300 de euro pentru una mobilată.

La marginea oraşului, preţurile sunt mai mici cu până la 25% faţă de cele din zonele centrale. La Sibiu, chiriile au crescut cu 20% după sosirea studenţilor, dar şi din cauza faptului că în regiune au apărut tot mai mulţi investitori.

Chiria lunară pentru un apartament mobilat cu două camere variază între 250 şi 300 de euro, iar cele cu trei şi patru camere ajung până la 350 de euro.

La Iaşi, chiriile au crescut în ultimul an cu până la 15%. Specialiştii din domeniu spun că se mai aşteaptă la o creştere de încă 10% până la sfârşitul anului. Chiria pentru o garsonieră variază de la 200 la 250 de euro, în timp ce pentru un apartament cu două camere, preţul ajunge până la 350 de euro.

sursa:Antena31Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor