Chiriile s-au majorat înainte de începerea noului an universitar

Reactualizat la:
Chiriile s-au majorat înainte de începerea noului an universitar
Cu două săptămâni înainte de începerea anului universitar, studenţii din toată ţara au de trecut primul test: găsirea unui loc de cazare. Cum locurile în căminele facultăţilor sunt insuficiente, studenţii încearcă să-şi găsească locuri cu chirie.

La Braşov, ca în majoritatea centrelor universitare, chiriile au urcat spectaculos odată cu venirea toamnei. Studenţii caută disperaţi să găsească locuri de cazare cât mai mici, însă au şanse infime.

“Am înţeles că sunt scumpe, peste 200 de euro, şi nu ştiu ce o să fac. Trebuie să caut pe cineva ca să stau cu el”, a declarat un student.

“Lumea ştie, locurile de cazare pentru studenţi sunt destul de reduse, iar lumea încearcă să profite cât se poate. Preţurile s-au dus de 200 euro mobilat astă vara, la 250-300 euro o garsonieră pusă la punct”, a afirmat Marius Serescu, reprezentant agenţie imobiliară.

Alt centru universitar, aceeaşi situaţie. Până acum, peste zece mii de studenţi din Timişoara au depus cereri pentru a primi locuri de cazare în cămin. Însă două mii dintre ei vor trebui să-şi caute un alt loc în care să stea.

Chiria într-o garsonieră din zona campusului studenţesc este de 300 de euro pe lună, în timp ce pentru un apartament cu două camere ajunge şi la 400 de euro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase