Chirurgii se adună în Felix

Chirurgii se adună în Felix
Începând de miercuri, la Baile Felixse desfăşoară întâlnirea medicilor chirurgi din întreaga ţară. Aflat la cea de-a XXIII-ea ediţie, Congresul Naţional al Societăţii Române de Chirurgie, desfăşurat din doi în doi ani, va reuni în cele trei zile de desfăşurare peste 1.200 de medici specialişti în chirurgie.

„Am ales Oradea anul acesta pentru că este un centru spitalicesc cu tradiţie şi împlineşte nu mai puţin de 200 de ani de activitate spitalicească”, a afirmat prof. dr. Florian Popa, preşedintele Societăţii Române de Chirurgie, într-o conferinţă de presă organizată marţi la Hotel Continental. Debut

Deschiderea oficială a Congresului, care se desfăşoară pentru prima dată la Oradea, a avut loc ieri la Hotel Padiş, urmată de o recepţie la Hotel Termal. S-a citit mesajul preşedintelui Traian Băsescu, care a acceptat patronajul Societăţii Române de Chirurgie.

„Preşedintele Băsescu va trimite un mesaj pentru a-i saluta pe toţi participanţii şi totodată pentru a-şi exprima profundul regret că nu a putut veni el însuşi la această manifestare”, a afirmat prof. dr. Popa.

În cursul serii de ieri urma să fie omagiată post-mortem o personalitate medicală a Oradiei: dr. Krişar Zoltan. Acesta a fost şeful Secţiei de Chirurgie a Spitalului Judeţean Oradea între 1950 şi 1990, ne-a informat prof. dr. Adrian Maghiar, actualul şef al Secţiei de Chirurgie.

Desfăşurare

Congresul chirurgilor prilejuieşte prezentarea a peste 600 de lucrări de specialitate, având diferite teme de abordare. De asemenea, vor fi susţinute patru cursuri postuniversitare cu privire la politraumatisme, chirurgia ficatului, a căilor biliare şi chirurgia obezităţii. La dezbateri participă şi asistentele medicale de pe Secţia de Chirurgie.

Joi după-amiază va avea loc alegerea viitorului preşedinte al Societăţii, care îşi va începe activitatea peste doi ani, de anul acesta fiind ales dr. Irinel Popescu.

Viorica Borz0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !