Chiulangii, căutaţi de poliţişti

1Comentariu
Chiulangii, căutaţi de poliţişti
ORADEA - Poliţiştii de proximitate au reluat miercuri dimineaţă acţiunile pentru depistarea elevilor care chiulesc de la ore. Agenţii: Marius Vasi, Florin Capriş, Dănuţ Iancu şi Darius Deme au găsit 17 elevi, care în loc să meargă la ore au preferat să se joace pe calculator în cluburile din zona centrală a oraşului.

„Încercăm să combatem abseteismul din cadrul unităţilor de învăţământ. În acest sens am acţionat azi în patru dintre cluburile de internet din zona centrală a municipiului, unde am depistat 17 elevi care trebuiau să fie la ore. Elevii au fost identificaţi şi îndrumaţi să se prezinte la şcoală. Pe cei care nu au avut actele la ei i-am verificat prin staţie la ofiţerul de serviciu de la Poliţia Municipiului. Vom face adrese către conducerea unităţilor de învăţământ de care aparţin, care în funcţie de regulamentul de ordine interioară vor lua măsurile care se impun”, precizează agentul şef Florin Capriş.

Cei mai mulţi dintre elevii găsiţi în cluburile de internet le-au spus poliţiştilor că sunt în practică, dar au recunosut totuşi că nu acolo ar fi trebuit să îşi desfăşoare activităţile practice. În faţa unui calculator poliţiştii au găsit şi un băiat de 15 ani din judeţul Satu Mare, care le-a mărturisit că este de o săptămână la Oradea.

„Sunt de o săptămână la Oradea şi aici la net am venit să mă joc. Am întrerupt şcoala după ce am terminat clasa a VIII-a şi o să merg mai departe la şcoală la anul”, povesteşte sătmăreanul Alexandru.

„Spune că este dintr-un sat din judeţul Satu Mare, că a terminat clasa a VIII-a şi a întrerupt cursurile. Nu ştie exact unde stă în Oradea şi are nici un act la el, aşa că va trebui să-l verificăm prin staţie”, explică agentul-şef Dănuţ Iancu.

Agenţii de proximitate îi îndeamnă pe elevi să nu mai lipsească de la şcoală şi avertizează că acest gen de acţiuni vor fi continuate în fiecare săptămână pe perioada anului şcolar.

Ovidiu Morcan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor