Chiulangii duşi la şcoală cu duba Poliţiei

1Comentariu
Chiulangii duşi la şcoală cu duba Poliţiei
ORADEA – Poliţiştii de proximitate au acţionat azi dimineaţă în cluburile de internet din zona centrală a municipiului, pentru depistarea elevilor care chiulesc de la ore. Elevii depistaţi la internet au fost duşi cu Transporterul Poliţiei la şcolile de care aparţineau şi prezentaţi conducerii.

„În urma acţiunii organizate în cluburile de internet am găsit cincisprezece elevi, de la mai multe şcoli din municipiu. I-am dus la conducerea unităţilor de învăţământ de care aparţin, iar dumnealor vor lua măsurila care se impun”, precizează agentul principal Florin Mocanu.

„Avem în şcoală o comisie de disciplină, prin care încercăm să rezolvăm problema absentării elevilor. Noi nu tolerăm această atitudine şi încercăm să ducem chiar o campanie împotriva ei, şi să îi atragem pe copii către şcoală. Ori de câte ori am primit din partea IPJ sesizări cu privire la elevii noştri, am trimis un răspuns cu măsurile luate”, explică profesoara Carmen Mateiuţa, directoarea adjunctă a Grupului Şcolar „Andrei Şaguna” din Oradea.

„Noi întotdeauna luăm măsuri împotriva celor care absentează de la ore. Chiar în ziua următoare le chemăm părinţii la şcoală, iar în cazul unui număr mare de absenţe, se trece şi la scăderea notei la purtare”, spune profesorul consilier Ioan Cotca, de la Grupul Şcolar „Traian Vuia” din Oradea.

Mulţi dintre elevii găsiţi în faţa calculatoarelor motivau fie că sunt în practică, fie că au ore după-masa.

„Ar fi trebuit să fie în practică. Având mai multe puncte de lucru nu poţi fi deodată peste tot, ca să îi supraveghezi. Am avut încredere în el, mai ales că învaţă bine. Nu obişnuieşte să chiulească, cred că a fost doar o întâmplare”, spune despre unul dintre elevii surprinşi la internet, inginerul Viorica Ionaş, profesoară la Şcoala Profesională „George Bariţiu” din Oradea.

Poliţiştii mai avertizează că legea învăţământului prevede că părinţii elevilor care absentează de la ore pot fi sancţionaţi. Astfel de acţiuni vor continua şi în săptămânile viitoare pe toată perioada semestrului şcolar.

Ovidiu Morcan1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor