Chivu pierde, Mutu castiga

Chivu pierde, Mutu castiga
As Roma, cu Cristi Chivu prezent 90 de minute pe teren, a pierdut pe Olimpico, cu 1-2, in fata sicilienilor de la Palermo, la capatul unei evolutii slabe. Juventus, cu Mutu titular, a trecut la pas de Cagliari.

Oaspetii de la Palermo au deschis scorul in minutul 21, dupa ce Giuseppe Biava a reluat in poarta centrarea din corner a lui Corini.

Un sfert de ora mai tarziu, romanii au izbutit egalarea prin Antonio Cassano, cel mai curtat jucator din Serie A. Panucci a prelungit pe spate in careul advers, Cassano a preluat si l-a invins pe Andujar. Sicilienii puteau intra in avantaj la cabine, daca Makinwa (45) nimerea spatiul portii, dupa greseala lui Panucci.

 

Dupa reluare, elevii lui Del Neri au pus stapanire pe joc, Totti & co. ajungand cu greu la poarta adversa. Makinwa si Caracciolo au hartuit permanent defensiva romana, ultimul scotandu-l din joc pe Kuffour in minutul 60. Palermo a dat lovitura decisiva pe Olimpico in minutul 78, Caracciolo fructificand centrarea lui Mariano Gonzalez de pe partea dreapta.

 

La Palermo, Paul Codrea a jucat in ultimele opt minute, neavand nici o actiune importanta de notat.

 

Cu acest rezultat, trupa lui Del Neri urca pana pe locul opt, avand 22 de puncte, cu doua mai mult decat Roma, care ocupa a zecea pozitie a clasamentului.

 

ROMA: Doni; Panucci, Kuffour (Mexes 61′), Chivu, Cufre; Perrotta, De Rossi, Aquilani

( Tommasi 61′), Taddei; Totti, Cassano (Nonda 77′). Antr: Luciano Spalletti
PALERMO: Andujar; Ferri, Biava, Barzagli, Grosso; Santana (Codrea 82′), Barone, Corini, Bonanni (Gonzalez 67′); Makinwa (Brienza 90′), Caracciolo. Antr: Luigi Del Neri

 

JUVENTUS TRECE LA PAS DE CAGLIARI

 

Cu Adrian Mutu titular pe postul de mijlocas stanga, Juventus a invins fara probleme cu 4-0 pe Cagliari, Nedved (9), Trezeguet (17, 52) si autogolul lui Vignati (68) consfiintind victoria Batranei Doamne.

Mutu s-a achitat bine de sarcinile impuse de Capello, conlucrand la golul de 2-0, marcat de Trezeguet, iar in defensiva formand un cuplu solid pe flancul stang cu Zambrotta.

 

Alte rezultate inregistrate in etapa a 15-a din Serie A:

Siena – Empoli = 1-0 (Bogdani 2′)

Fiorentina – Treviso = 1-0 (Fiore 52′)

Livorno – Lazio = 2-1 ( De Ascentis 59′, Peruzzi a.g. 78’/Pandev 65′)

Parma – Sampdoria = 1-1 (Corradi 25’/Bonazzoli 84′)

Messina – Chievo = 2-0 (Di Napoli 17′, Zampagna 47′)

Udinese – Lecce = 1-2 (Di Natale 90’/Vucinic 41′,57′)

Ascoli – Reggina = 1-1 (Fini 60’/Paredes 88′)