Cifre din anul fiscal 2014

De Cristina Ghilea
Cifre din anul fiscal 2014
Reducerea cheltuielilor publice (renegocieri tarife, cererea de plată alternativă pentru creditul bancar), îndeplinirea obiectivelor privind veniturile proprii, susţinerea financiară din sursele proprii ale programelor de investiţii precum şi identificarea de surse alternative de finanţare a investiţiilor au fost principiile de gestionare a investiţiilor publice în 2014, a arătat viceprimarul Ovidiu Mureşan la conferinţa de bilanţ a Direcţiei Economice din Primărie.

În ceea ce priveşte gradul de realizare a prevederilor bugetare privind veniturile în anul 2014, acesta a fost de 90%. Asta înseamnă o creştere de venituri faţă de anul anterior cu 26%, însă faţă de veniturile prevăzute în bugetul iniţial aceste valori sunt în descreştere cu 10%, a detaliat Nadia Haş, şefa Direcţiei Economice.

Cheltuielile, pe plus

Veniturile proprii au înregistrat o creştere cu 7% comparativ cu anul 2013, iar fondurile nerambursabile înregistrează o creştere semnificativă, prin implementarea unui număr considerabil de proiecte, însă veniturile încasate rămân sub nivelul bugetat. În ceea ce priveşte prelevările din bugetul de stat, acesta are cel mai mare nivel înregistrat în ultimii 5 ani.

Directorul economic a subliniat faptul că, în ceea ce priveşte cheltuielile operaţionale, acestea prezintă o creştere de 12% faţă de cheltuielile din anul trecut, iar în ceea ce priveşte structura investiţiilor publice în anul 2014, s-au continuat programele de investiţii în reabilitarea străzilor, a reţelelor de apă şi canalizare, reabilitarea fondului imobiliar, a spaţiilor verzi, ponderea cheltuielilor cu investiţiile în totalul cheltuielilor publice fiind de 36%.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !