Cimitirul din Sânmartin, prădat

1Comentariu
Cimitirul din Sânmartin, prădat
SANMARTIN – Gardul cimitirului din Sânmartin a fost furat în Postul Paştelui. Credincioşii comunei au aflat la slujba de duminică despre profanarea cimitirului, iar Poliţia a demarat o anchetă.

Potrivit preotului din comuna cu nume de sfânt, furtul s-a comis în martie. Partea de unde lipseşte gardul se află într-o zonă mai puţin circulată. Preoţii au fost anunţaţi că a fost furat gardul de un localnic care are pământ în zonă. „O, să-l mănânce focu’, domnu’, şi dracu’… Şi nu ştiu ce să mai spun mai spurcat lucru. Cimitiru’ ăla o fost frumos, că părintele, săracu, s-o trudit. Şi sătenii s-au trudit să facă gardu’, şi uite dumneata ce s-a-ntâmplat. Ăla ar trebui belit, nu închis, că de la închisoare vine înapoi. Să ştie ce-nseamnă furtul”, a spus o localnică.

„Când am văzut, vă rog să mă credeţi, am rămas stupefiat, aşa o fost un şoc de nu mi-am putut reveni, vă spun. Şi toţi credincioşii care am fost la biserică am rămas stupefiaţi, pur şi simplu”, a declarat preotul din Sânmartin, Ioan Păşcuţă.

„Patruzeci şi cinci de panouri de gard o furat. Au rămas numa’ stâlpii”, a spus Vasile Gomboş, curator la biserică. Potrivit primarului Lucian Popuş, s-au alocat 20.000 lei pentru împrejmuirea cimitirului până la Paşte.

Georgiana Anghel1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor