Cimitirul se pregateste de Ziua mortilor

10Comentarii
Cimitirul se pregateste de Ziua mortilor
Duminică după ora 14:00, luni şi marţi accesul cu maşinile în cimitir va fi interzis.

Luni dimineaţa. Vânzoleală mare în Cimitirul Municipal Rulikovski. Aleile, în special cele de la intrare, sunt măturate de personal de la RER şi RAPAS. Se apropie Ziua mortilor. Cimitirul Municipal va deveni, ca în fiecare an în această perioadă, mai aglomerat. Reprezentanţii RAPAS şi cei ai Poliţiei spun că vor lua măsurile care se impun pentru a asigura un climat cât de cât normal în cimitir şi în preajma lui.

Bimbo Szhuhai Tibor şi Otto Pasztai, directorul tehnic al RAPAS, respectiv administratorul Cimitirului Rulikovski şi reprezentanţii Poliţiei Oradea, au prezentat, luni, într-o conferinţă de presă, măsurile care vor fi luate în această săptămână în cimitir şi împrejurările lui.

Pregătiri

„Odată cu preluarea unei părţi din Cimitirul evreiesc, cimitirul s-a extins cu 8.000 de metri pătraţi. Suntem în curs de asfaltare a unei alei în zona respectivă, care va fi gata în noiembrie. Am efectuat toaletarea arborilor. Pentru orice arbore tăiat în cimitir, plantăm alţii trei. Am montat încă un hidrant lângă Capela Municipală şi am achiziţionat încă 15 pubele de 1.000 de litri fiecare”, ne-a declarat directorul tehnic al RAPAS.

Pe de altă parte reprezentanţii regiei şi ai poliţiei spun că vor continua organizarea pândelor şi în această perioadă, pentru prinderea celor care fură flori şi coroane din cimitir. „Nu de mult am identificat un angajat al cimitirului care avea asupra lui flori a căror provenienţă nu a putut-o justifica. I-a fost desfăcut contractul de muncă”, a explicat Bimbo Szhuhai Tibor.

„Vom acţiona atât în cimitir, cât pe aleile de acces pentru a asigura fluidizarea traficului. De asemenea vom încerca să combatem furturile din buzunare în autobuze, cât şi furtul de flori. Încercăm să nu închidem Strada Universităţii”, a precizat Alin Haniş, adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Oradea.

Începând de duminică de la ora 14.00 şi până marţi, intrarea cu maşinile în cimitir va fi interzisă. Vor intra cu maşinile în cimitir doar persoanele care dispun de legitimaţie de handicap.

RAPAS va pune la dispoziţia celor interesaţi ustensile, pe baza buletinului de identitate. „Sâmbătă, duminică şi luni le vom oferi şi saci şi mănuşi”, ne-a informat Otto Pasztai.

Potrivit directorului tehnic al RAPAS, suprafaţa Cimitirului Municipal a ajuns la 58 de hectare, odată cu preluarea unei părţi din Cimitirul evreiesc şi extinderii dinspre Seleuşului. „La ritmul de 6,7 înmormântări pe zi, actualul cimitir poate face faţă înmormântărilor până în anul 2016 – 2017”, a subliniat Bimbo Tibor. JB-D.B.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor