Cina internationala la Universitatea din Oradea

Cina internationala la Universitatea din Oradea
Cei 48 de studenţi străini veniţi să studieze la Universitatea din Oradea prin programul Erasmus au organizat, aseară, în Sala de Consiliu a UO, o cină internaţională.

Tinerii au pregătit o bogată varietate de preparate culinare specifice ţărilor din care provin, ţări cu renume în arta culinară (Turcia, Portugalia, Italia, Spania, Portugalia, Polonia, Slovacia, Franţa, Ungaria).

Cina internationala a fost prima activitate organizată în cadrul celei de-a VII-a ediţii a Săptămânii Erasmus, care a debutat ieri la Universitatea din Oradea.

Programul continuă astăzi, la ora 12:00, în Aula Magna a Universităţii, cu o sesiune de informare referitoare la Programul Erasmus. La acest eveniment vor participa, alături de studenţii străini, şi studenţi ai Universităţii din Oradea care au beneficiat de acest program de studii. Potrivit informaţiilor oferite de Cristina Scobiola, şefa biroului Lifelong Learning, peste 80 de studenţi de la Universitatea din Oradea au plecat să studieze în alte universităţi din Europa, prin programul Erasmus.

Diverstisment

Serviciul de Relaţii Internaţionale al Universităţii din Oradea le-a pregătit studenţilor străini un program de divertisment. Astfel, miercuri, 20 octombrie, tinerii îşi vor petrece seara la bowling, la Billy’s Art Club, din Lotus Center. Înainte de petrecerea Erasmus, programată pentru joi, 21 octombrie, de la ora 21:00, în Blue Monday, studenţii străini vor participa la o sesiune de informare la Facultatea de Medicină şi Farmacie, în vederea organizării, în luna noiembrie a acestui an, o nouă selecţie de studenţi pentru mobilităţile Erasmus. Sesiunea de informare este programată pentru ora 14:00.

Studenţii străini vor face vineri, 22 octombrie, de la ora 12:00, un tur al municipiului Oradea şi o scurtă vizită în staţiunea Băile Felix. Săptămâna Erasmus se va încheia sâmbătă, 23 octombrie, cu o excursie la Peştera Urşilor.

La Universitatea din Oradea au sosit în acest an 48 de studenţi străini. Dintre aceştia cei mai mulţi sunt din Portugalia.

„Din cei 48 de studenţi străini care au venit să studieze la Universitatea din Oradea, 20 sunt portughezi. Toţi studiază la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport”, a declarat Manuela Popovici, responsabila cu studenţii străini. Potrivit acesteia, ceilalţi studenţi străini învaţă la Facultatea de Istorie, Geografie şi Relaţii Internaţionale, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Energetică, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Ştiinţe Juridice, Facultatea de Ştiinţe Politice etc.

C.D.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !