Cina reformista oferita de elevi

Cina reformista oferita de elevi
Evenimentul face parte din proiectul „Gastro-reform – Tradiţii şi reformă în alimentaţie”.

Evenimentul al cărui scop a fost să demonstreze participanţilor că se poate mânca sănătos a fost  organizat de Colegiul Tehnic Mihai Viteazul din Oradea şi de Eotvos Jozsef Szakkepző Iskola Ús Specialis Szakiskola din Berettyujfalu la Grandhill Business Center. Cina reformistă este ultima etapă a proiectului, înainte de festivitatea de închidere.

Amfitrioni ai evenimentului au fost directorul CT Mihai Viteazul Ruben Filimon, profesorul Erdei Georgeta, dar şi elevii implicaţi în proiect.Gastroreform a debutat cu un sondaj de opinie în rândul a 2000 de subiecţi de la care s-a dorit să se afle dacă ştiu ce este o bucătărie reformistă şi dacă ar fi dispuşi să urmeze un stil de viaţă reformist, cu o alimentaţie sănătoasă.

Etape

 „Spre surprinderea noastră,  mulţi dintre cei intervievaţi nu au ştiut ce presupune bucatariareformista, dar sunt gata să apeleze la ea”, spune profesorul Erdei Georgeta. Prezentarea de preparate reformiste, pregătite de elevi, a maieştrilor în arta culinară, cinstirea tradiţiilor  specifice Bihorului şi Hajdu Bihar: coacerea pâinii, tăierea porcului, prezentări despre mâncarea sănătoasă în cadrul şcolilor din Oradea şi Berettyujfalu, editarea unei culegeri de reţete, bilingvă, cu preparate reformiste şi a unui material necesar în pregătirea bucătarilor şi ospătarilor, schimburi de elevi practicanţi care au lucrat în unităţile de admnistraţie publică, practică în timpul verii, schimb de experienţă între cadrele didactice  implicate în proiecte,  au fost acţiunile realizate în cadrul Gastro-reform. 

„Gastro-reform-Tradiţii şi reformă în alimentaţie“ este un proiect derulat în cadrul Programului de Dezvoltare Transfrontalieră România-Ungaria, finanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea proiectului este de 123.799,60 euro.

V.B.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !