Cinci poloişti orădeni la lot

1Comentariu
BUCURESTI – Ratarea calificării la JO 2008 a însemnat sfârşitul mandatului lui Vlad Hagiu la echipa naţională de polo a României.

Noul selecţioner, Cornel Rusu, îşi propune ca obiective imediate, evoluţii cât mai bune ale reprezentativei la Liga Mondială şi la CE, competiţii care vor avea loc înaintea Olimpiadei de la Beijing.

Lotul vine la Oradea

Cornel Rusu a fost numit la cârma reprezentativei în urma refuzului celor trei antrenori care fuseseră propuşi de Biroul federal: Nenad Manojlovic, fost selecţioner al Serbiei, Dorin Costrăş şi Cornel Gordan, ultimii doi fiind foşti componenţi ai echipei „de aur” a Crişului, campioană naţională în anii ’80. În vârstă de 64 de ani, Rusu a mai condus naţionala în deceniul ’90, cel mai bun rezultat obţinut fiind clasarea pe locul IV la CE 1994.

Liga Mondială 2008 se va desfăşura în două etape, la Novi Sad (Serbia), la 23-25 mai, respectiv la Portugalete (Spania), la 30 mai – 1 iunie, iar Campionatul European va avea loc la Malaga (Spania), la 3-13 iulie. Timpul presează aşadar. Ca urmare, Cornel Rusu a demarat pregătirile pentru cele două importante competiţii, care bat la uşă. Pregătirile au început cu un scurt cantonament la Bucureşti, care va dura până la finele săptămânii. De luni, lotul naţional va sosi la Oradea, unde se va antrena până la plecarea la Novi Sad, la prima etapă a Ligii Mondiale.

Cinci orădeni

Cornel Rusu a început o acţiune de întinerire a lotului naţional, renunţând la unii jucători ca Florin Bonca, George Georgescu, Cosmin Baidoc şi Edward Andrei. Ulterior, Edi Andrei a fost rechemat la naţională. Dar iată lotul convocat de noul selecţioner: R. Dinu (Sori, Italia), Nenciu (Steaua), Stoenescu (Dinamo), Boca (Rapid) – portari; Kádár, Dunca, R. Georgescu, Ridzyk, Tarnoveţchi (CSM Leonardo), Andrei, A. Matei, Goanţă (Dinamo), Negrean, Ghiban (Steaua), R. Popescu (Rapid), Josep (Mladost Zagreb, Croaţia), Buşilă (Nervi, Italia), C. Radu (Firenze, Italia). După cum se observă, CSM Leonardo are la ora actuală cinci internaţionali, noutăţile constituindu-le Ridzyk Zoltán şi George Tarnoveţchi, ultimul aflându-se însă în lotul lărgit şi în ultima parte a mandatului lui Hagiu. Surprinde renunţarea la Cosmin Baidoc, un jucător în plină formă, care a dat satisfacţie chiar şi la turneul preolimic de tristă amintire de la Oradea.

Gavril Nutiu1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor