Cinci premii la electrotehnica

Cei aproximativ 170 de elevi care au participat la olimpiada nationala de electrotehnica au avut joi dupa-masa festivitate de premiere. Aceasta s-a desfasurat în sala festiva a Liceului Teoretic „Don Orione”, în prezenta reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Bihor.

„Rezultatele olimpiadei au fost foarte bune. Sa stiti ca toti sunteti câstigatori, diferenta e ca unii s-au evidentiat”, i-a încurajat presedintele comisiei, Ioan Mang.

Patru mentiuni

Desi concurenta a fost foarte mare, elevii bihoreni au reusit sa ocupe câteva locuri fruntase. Astfel, la calificarea electronist aparate si echipamente radio-TV, locul I l-a obtinut elevul Kecskes Attila, de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”.

Alti patru elevi bihoreni au fost rasplatiti cu mentiuni: la calificarea electrician-electronist auto, elevul Alexandru Nicolae Tripon, de la Colegiul Tehnic „Traian Vuia”, la calificarea electrician-exploatare medie si de joasa tensiune, elevul Kovacs Tibor Istvan, de la Grupul Scolar „Alexandru Roman” din Alesd, la calificarea electromecanic utilaje si instalatii comerciale, electrocasnice si din industria alimentara, elevul Neuner Lajos Henrich, de la Grupul Scolar „Transilvania”, si Vasile Peles, de la Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”, la calificarea electrician constructor.

Diplome pentru ISJ

Premiile au fost puse la dispozitie de Ministerul Educatiei si Cercetarii. Astfel, ocupantii primelor locuri au primit din partea MEDC suma de un milion, locul II – 750.000 lei, iar locul III – 550.000 lei. Pentru mentiuni s-au acordat câte 400.000 lei.

Aceste sume au fost dublate de sponsorizarile primite de organizatori pe plan local. Pe lânga premiile în bani, olimpicii au primit din partea ISJ cupe care sa le aminteasca de aceasta experienta. Au fost acordate si trei premii speciale, cei nominalizati primind obiecte în valoare de 300.000 lei.

Deoarece olimpiada s-a desfasurat în conditii normale, fara incidente, si pentru buna organizare, reprezentantii ISJ Bihor – respectiv inspectorul scolar general Liliana Antonescu si inspectorul scolar care a coordonat întreaga actiune, Florian Mielut – au primit diplome din partea MEC.

Ioana Iuhas0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !