Cinci săritori în primii opt

1Comentariu
Cinci săritori în primii opt
Şcoala orădeană de sărituri şi-a confirmat din nou valoarea la CN de seniori şi tineret.

Campionatele Naţionale de atletism în aer liber pentru seniori, tineret şi juniori I, desfăşurate săptămâna trecută la Bucureşti, au consemnat un rezultat deosebit pentru atletismul bihorean. În proba de săritură în lungime masculin, nu mai puţin de cinci dintre primii opt clasaţi au fost atleţi orădeni.

Speranţe de viitor

Andrei Sasca (CSM CSU Oradea) s-a situat pe locul III la seniori şi II la tineret, cu 7,49 metri, urmat de coechipierul său Silviu Uivaroşan (locul IV la seniori, respectiv III la tineret), cu 7,34 metri. Sergiu Foltuţ (LPS Bihorul CSU) a ocupat locul V la seniori, cu 7,29 metri. Pe locurile VII şi VIII s-au clasat Lénárd Norbert şi Borsi Imre (CSM CSU Oradea), cu 7,18, respectiv 7,13 metri. Cei cinci săritori sunt pregătiţi de antrenorii Mariana şi Virgil Preda. Aceste rezultate atestă faptul că la Oradea există o veritabilă şcoală de sărituri, performanţe fiind realizate şi la alte probe de acest gen, cum sunt înălţimea sau triplusaltul. „Andrei Sasca este un săritor deja consacrat, care confirmă rezultatele bune din ultima perioadă. Sergiu Foltuţ şi Silviu Uivaroşan sunt atleţi de mare perspectivă, adevărate speranţe pentru atletismul orădean, de la care aşteptăm să-şi continue ascensiunea. În mod normal, toţi trei ar trebui anul viitor să sară peste 7,50 metri. Lénárd şi Borsi sunt mai experimentaţi, primul fiind însă specializat pe proba de triplusalt”, ne-a declarat antrenorul Virgil Preda.

„Muncă voluntară”

Reputatul antrenor şi-a exprimat nemulţumirea pentru faptul că nu este remunerat în niciun fel pentru munca depusă la CS Municipal. „Eu înţeleg că nu pot primi salariu de la club, pentru că nu sunt angajat, dar cred că s-ar putea găsi totuşi o modalitate pentru a primi măcar o indemnizaţie de antrenor. La ora actuală, fac un fel de muncă voluntară la club, ceea ce nu cred că este normal. Nu trebuie uitat faptul că secţia de atletism a CS Municipal se bazează pe sportivi care sunt aproape în exclusivitate orădeni, având rezultate meritorii atât pe plan intern, cât şi internaţional”, a afirmat Virgil Preda.

G.N.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor