Cinci tineri pentru România

250 de tineri din 30 de state europene s-au întâlnit în luna aprilie la cea de-a 57-a Sesiune Internaţională de la Praga a Parlamentului European al Tinerilor (EYP). Temele majore discutate au fost problemele imigraţiei în UE, a multilingvismului, a terorismului şi a egalităţii de şanse.

„Sesiunea s-a desfăşurat în prezenţa şi sub patronajul onorific al guvernatorului regiunii Boemia Centrală, Petr Bendl şi al ministrului educaţiei din Republica Cehă, Ondřej Liška. Timp de 9 zile participantii au parcurs toate elementele de bază ale unei sesiuni EYP: team-building în localitatea Borovitze, muncă în Comitet la Praga şi Adunarea Generală în Camera Deputaţilor a Parlamentului Ceh” povesteşte Laszlo Gulacsi, de la EYP România.

Participări în străinătate

Ţara noastră a fost reprezentată de cinci tineri selectaţi pentru acest eveniment cu ocazie Sesiunii Naţionale, din primăvara anului trecut: Adriana Popa, Csongor Farkas, Delia Rebaciuc, Monica Bota-Moisin şi Stoian Andreea, însoţiţi de Nechifor Radu, organizatorul delegaţiei.

„Sesiunea de la Praga a fost un prilej extraordinar de a cunoaşte noi oameni şi culturi. A fost un eveniment pentru care am muncit şi am avut satisfacţii pe măsură” a mărturisit Monica Bota-Moisin, membră a Comitetului de Afaceri Externe I.

Membrii EYP România au participat în aprilie în calitate de delegaţi, şefi de comitete sau observatori la Sesiunea Naţională a Spaniei, la Forumul Baltic din Suedia şi la Sesiunea Regională a Franţei.
Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !