Cinci universităţi vor primi bani pentru noi mastere

Cinci universităţi vor primi bani pentru noi mastere
Universităţi din Iaşi, Piteşti, Suceava, Arad şi Bucureşti vor primi, din partea Fundaţiilor Dinu Patriciu şi CODECS, câte o subvenţie în valoare de 30.000 de euro pentru acreditarea şi implementarea unui program de master în educaţie.

Universităţile selectate în urma competiţiei “Professoria-Profesori mai buni pentru copiii noştri” sunt “Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, pentru programul de master “Didactici aplicate pentru învăţământul primar”, Universitatea din Piteşti cu programul “Mentorat pentru profesionalizarea carierei didactice”, Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava, care a propus programul “Didactica limbilor moderne”, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, cu programul “Noi paradigme în formarea profesorilor”, şi Universitatea Bucureşti, care a propus programul “Master în educaţie”.

Cele cinci programe au fost alese după evaluări efectuate de un juriu din care au făcut parte peste 30 de personalităţi ale societăţii româneşti implicate în domeniul educaţiei şi exponenţi ai mediului academic internaţional.

Potrivit organizatorilor competiţiei, programele selectate propun noi modele de formare a viitorilor profesori, cu accent considerabil pe pregătirea pedagogică şi practică didactică.

În etapa de jurizare a competiţiei Professoria, proiect lansat în luna octombrie 2009, au intrat 17 propuneri de curriculum, înscrise de 13 instituţii din marile centre universitare ale ţării.

Sursa NewsIn0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !