Cine minte ca sa primeasca ajutor de incalzire va primi amenda

De T.E.X.
Cine minte ca sa primeasca ajutor de incalzire va primi amenda
Proprietarii care încearcă să fenteze autorităţile şi să obţină ajutoare de încălzire pe nedrept în această iarnă riscă amenzi de la 200 la 1.000 de lei, avertizează reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara. Vedeţi ce acte trebuie depuse pentru a obţine acest sprijin de la stat şi când pot fi depuse documentele.

De luni, 21 noiembrie, până în 9 decembrie, se distribuie şi se depun formularele reprezentând cererile şi declaraţiile pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului de încălzire a locuinţei în sistem centralizat, la sediile societăţii Colterm SA de pe străzile Oituz nr. 3 şi Soarelui nr. 12, iar în perioada 12-20 decembrie la cele 16 puncte termice. Cererile depuse în aceste perioade, însoţite de actele doveditoare, vor fi luate în calcul la stabilirea ajutorului pentru luna decembrie.

Pentru sezonul rece 2011-2012 pot beneficia de ajutor de încălzire familiile care realizează venituri lunare nete pe membru de familie de până la 786 de lei, respectiv persoanele singure care realizează venituri nete lunare până la 1.082 de lei, spun reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara.

Pentru verificarea veridicităţii datelor înscrise în declaraţiile pe propria răspundere, aceştia vor efectua anchete sociale, prin sondaj, pentru cel puţin 60% dintre beneficiari.

Cei care beneficiază de ajutor pentru încălzirea locuinţei şi refuză să furnizeze informaţiile şi documentele necesre pentru întocmirea anchetei sociale sau în urma acestor anchete sociale se constată că nu au declarat corect numărul membrilor familiei, veniturile ori bunurile deţinute, vor rămâne fără acest ajutor şi vor trebui să restituie banii. Persoanele care încearcă să păcălească autorităţile se pot alege cu amenzi. „Dacă fapta titularului intră sub incidenţa legii penale, vor fi sesizate organele competente. Neîndeplinirea obligaţiei titularului de a menţiona corect componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute, aşa cum sunt acestea trecute în formularele tip, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 la 1.000 de lei”, atrage atenţia director executiv adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara, Gabriela-Cristina Curuţ.

Actele necesare pentru obţinerea ajutoarelor de încălzire:

 – cerere şi declaraţie pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei – formulare tip;

– copii după actele de identitate ale membrilor de familie cu domiciliul sau reşedinţa la adresa pentru care se solicită ajutorul (carte de identitate/buletin de identitate/ paşaport/ carte de identitate provizorie, certificat de naştere pentru copiii sub 14 ani, permis de şedere temporară sau permanentă ori document de identitate pentru cetăţenii străini sau apatrizi);

– adeverinţă de la asociaţia de proprietari/ locatari pentru persoanele care nu au domiciliul sau reşedinţa la adresa pentru care solicită ajutorul, din care să rezulte că sunt înscrişi în cartea de imobil şi sunt luaţi în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere;

– acte din care rezultă calitatea titularului cererii faţa de imobilul pentru care solicită ajutorul: proprietar (copie după contractul de vânzare-cumpărare, extras de carte funciară), chiriaş (contract de închiriere), împuternicit (împuternicire de la proprietar/ titularul contractului de închiriere);

– acte privind veniturile nete lunare realizate de familie în luna anterioară depunerii cererii;

– adeverinţă privind venitul net (inclusiv valoarea bonurilor de masă);

– cupoane pensii;

– cupoane indemnizaţii pentru creşterea copilului până la vârsta de 2 sau 3 ani;

– cupoane indemnizaţii cu caracter permanent;

– cupoane alocaţii de stat pentru copii, respectiv alocaţii pentru minorii daţi în plasament familial;

– acte doveditoare ale veniturilor din închirieri, dobânzi, dividende sau părţi sociale;

– declaraţie privind alte venituri realizate.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !