Cine nu are bani de droguri, vinde altora și primește gratis!

De Otilia Șandor
31Comentarii
Cine nu are bani de droguri, vinde altora și primește gratis!
Sunt tot mai mulți părinți disperați care cer interzicerea oricăror stupefiante.

Traficanții își formează rețeaua din persoane cărora le plasează droguri etnobotanice gratuit, în primă fază. Ulterior, după ce acești tineri mai slabi de înger devin dependenți, devin traficanți la rândul lor! Astfel își pot procura drogul și pe mai departe, chipurile, în mod gratuit. Acestea sunt informațiile transmise de anchetatori.

Legi ce trebuie schimbate

O altă mamă ne-a contactat la redacție, disperată și cu speranța că, totuși, legiuitorii țării vor lua măsuri pentru ca fenomenul distribuției libere a ierburilor cu efect psihoactiv să fie măcar ținut în frâu, dacă nu și stopat.

Mama acuză legiuitorii de lipsă de interes față de tânăra generație și e dispusă să ajute, doar-doar își poate salva copilul și poate ajuta și alți părinți.

Redăm în continuare scrisoarea mamei care cere ajutor și s-ar implica, implicit prin demararea unei campanii de strângere de semnături, în vederea inițierii unui act legislativ ce ar putea opri flagelul drogurilor:

„Mă numesc J.V., stau în Oradea și am un băiat de 17 ani care a căzut în patima etnobotanicelor. De anul trecut, din noiembrie, trecem printr-un adevărat calvar toată familia, din cauza neputinței. Nu ai unde să ceri ajutor, peste tot ni se zice «ne pare rău, astea sunt legile».
Consumul de etnobotanice nu se pedepsește, iar traficanții sunt lăsați liberi, că așa îs legile. Nu există un centru unde să te poți adresa să ceri ajutor, nu poți să internezi nicăieri fără acordul copilului.

În februarie, cu greu am reușit să ajungem la Cluj, unde au ținut copilul 3 zile, că numai cu atât a fost el de acord. Mă întreb ce legi sunt astea, ca un minor să fie de acord cu internarea? Ca părinte nu ai ce să faci, decât să stai și să vezi cum își distruge copilul viața, că nu ai ce face, dacă copilul trebuie să-și dea acordul la orice, și legile sunt cum sunt”.

Generația ce trebuie salvată

În disperare de cauza, în martie, părintele tânărului dependent postase pe Facebook un mesaj către factorii politici, ce pot schimba legi și destine:

„Stimaţi parlamentari, stimate domnule ministru al Justiţiei, câţi tineri, adolescenţi, mai trebuie să moară pentru ca domniile voastre să vă faceți datoria?? Să faceţi legi care ne apără pe noi, pe copiii noştri? Nu de aceea aţi fost aleşi (din păcate), să staţi în Parlament (pe banii noştri), ca să modificaţi legile justiţiei în favoarea colegilor de partid, ca să-i scăpaţi de închisoare.

Poate ar fi lucruri mai importante pe care ar trebui să le modificaţi, de exemplu să salvaţi o generaţie (pe copiii noștri) de traficanţii de etnobotanice. Poate n-ar strica ca pedepsele acestor persoane să fie înăsprite la 15-20 de ani, pentru că actuala legislaţie nu îi înspăimântă. Câţi adolescenţi mai trebuie să moară din cauza nepăsării dvs.??

Ştiu că, teoretic, în România nu există asemenea probleme, este mai uşor să ne băgăm capul în nisip şi să zicem că la noi totul este în regulă. Dar, domnilor, să ştiţi că nu este aşa! Nu sunt legi care să vină în ajutorul familiilor cu asemenea probleme, nu există centre unde să poţi cere un ajutor, dar ştiţi, stimaţi domni, practica ne omoară, ne omoară copiii indiferenţa dvs.

Deci vă mai întreb: câţi copii mai trebuie să moară ca să vă faceţi datoria, să creaţi legi aspre împotriva acestor paraziţi, să creaţi nişte centre de recuperare pentru adolescenţi, unde să poată fi trataţi (chiar şi fără acordul lor, doarece sunt minori şi nu sunt conştienţi de efectele pe care aceste substanţe le au asupra lor)??
O mamă disperată”

„Prietenii nu îl lasă”

Femeia continuă în același ton al părintelui disperat: „Tot în martie, respectiv în 14 și 16 martie, a apărut în Bihari Naplo și în Jurnal Bihorean câte un reportaj pe această temă, dar politicienii văd că nu se autosesisează.

În luna iunie am reușit să-l convingem pe copil și a plecat în Ungaria. A stat 2 luni, totul a fost bine până s-a întors acasă. A zis că „prietenii” nu îl lasă în pace, tot îl sună, îl cheamă.

Se distrează că poliția nu are ce să le facă, că i-au lăsat „afară” pe cei din Velența, că nu au ce să le facă, deoarece dacă substanțele nu figurează pe lista substanțelor cu efect psihoactiv interzise, atunci drogurile sunt legale.

M-am gândit dacă nu cumva am putea aduna semnături pentru ca parlamentarii să schimbe legile, să fie pedepse aspre pentru cei care vând asemenea mizerii, să nu existe o anumită listă a substanțelor, ci să se specifice că cine comercializează substanțe cu efecte psihoactive, oricare ar fi ele, să fie considerate droguri și, nu în ultimul rând, să se creeze centre speciale unde să pot fi internați pentru recuperare”.

Halucinant, dar adevărat: circa 30 de traficanţi de droguri îşi fac de cap în Oradea. Sute de orădeni au căzut victime traficanţilor de droguri. De anul trecut încoace, în jur de 150 de copii, cu vârsta sub 18 ani, au fost corupţi să consume etnobotanice şi s-au intoxicat, ajungând la spital. Se ...
DIICOT s-a infiltrat printre traficanții de droguri și i-a săltat, dar legea i-a apărat. 71 de etnobotanice, dar și droguri dovedite cu ajutorul investigatorului sub acoperire, etnobotanice, dar și hașiș ridicate, 23 de percheziții la Oradea, Salonta și Satu Mare. O rețea locală de circa 30 tr...31Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor