Cine trage la promovare?

Cine trage la promovare?
Sambata, de la ora 11, pe stadionul din Salonta se întâlnesc echipele CF Liberty si FC Bihor. În urma cu aproximativ o luna, cele doua formatii s-au întâlnit în Cupa României, meci câstigat de FC Bihor cu scorul de 3-0.

La finalul partidei, antrenorul salontanilor, Adrian Vasâi, avertiza ca în campionat lucrurile vor sta cu totul altfel. De atunci, FC Bihor s-a dus tot în jos, ajungând pe locul sase, în timp ce CF Liberty s-a cocotat pe un incredibil loc doi, la egalitate cu liderul Seriei B, Gaz Metan Medias. Nu multi s-ar fi gândit ca înaintea meciului direct cele doua echipe vor ocupa aceste locuri în clasament, chiar daca diferenta e doar de doua puncte.

Semn ca nu valoarea individuala a jucatorilor si banii investiti sunt determinante în fotbal. Nu putem sa nu ne întrebam care este echipa care trage la promovare: FC Bihor, o echipa cu buget de un milion de euro si cu jucatori experimentati, sau Liberty, care cheltuieste anual circa 200.000 euro si a pierdut în vara cei mai reprezentativi jucatori?


Dorinta de reabilitare


Scandalurile au fost la ele acasa la clubul-fanion al judetului si au culminat cu demiterea presedintelui Marcel Iancu si un ultim avertisment adresat lui Artimon, care va juca acest meci cu sabia deasupra capului. De partea celalalta, Liberty a putut pregati partida în liniste si beneficiaza de un moral excelent dupa ultimele cinci etape de campionat, în care nu a pierdut. Ramâne de vazut ce se va întâmpla astazi, în acest veritabil derby al orgoliilor.

Este clar ca pentru a se mentine în cursa pentru promovare FC Bihor are nevoie de toate cele trei puncte. Pentru a le obtine, jucatorii vor trebuie sa evolueze la adevarata lor valoare, ca sa poata iesi din criza în care se gasesc. Altfel, starea de tensiune se va perpetua si va genera o noua ratare de obiectiv.


4 RON un bilet


Conducerea CF Liberty a decis ca începând cu acest derby local sa puna în vânzare bilete de intrare. Costul unui tichet este de 40.000 lei vechi (4 RON), iar copiii sub 14 ani vor beneficia de intrare gratuita.
Partida va fi arbitrata de Victor Berbecaru (Vâlcea) – Marcel Savaniu (Sibiu), Daniel Demetrescu (Vâlcea), iar observatori din partea FRF au fost delegati Ioan Marginean (Alba Iulia) si George Ionescu (Bucuresti). Meciul nu va fi televizat.


Echipe probabile


CF Liberty: Szasz – Coca, Marincean, Zaha, Radu Dan, Cornaci – Ianc, E. Bucur, Iambor – Bente, Farcau. Antrenor: Adrian Vasâi.
Rezerve: Axinte – L. Rus, Ardelean, Burlacu, Olari, Tegzes, Zoicas.
Absenti: Suteu (accidentat).


FC Bihor: F. Lazareanu – C. Ciobanu, Luput, Bumb – Mihut, Fele, Cr. Munteanu, Sfârlea – C. Sabou – V. Miculescu, Fl. Neaga. Antrenori: Alin Artimon, Roberto Ivan, Florin Farcas.
Rezerve: Vâtca – Patrascu, Gr. Tudor, Lungan, Gado, D. Stan, Traistaru.
Absenti: Lukacs (accidentat).

Teodor Biris