Cineclubul Cinematecii Române a renăscut

Cineclubul Cinematecii Române a renăscut
Cinemateca Eforie a găzduit, duminică seară, a patra întâlnire “Cineclub”, prilejuită de proiecţia filmului “Samuraiul”, în regia lui Jean Paul Melville, cu Alain Delon (foto) în rolul principal.

Desfăşurat sub forma unor discuţii libere între spectatori despre filmul proiectat în seara respectivă, “Cineclubul” îşi propune să readucă publicul aproape de filmele clasice, în sala de la Eforie. De aceea, orice spectator care rămâne la discuţii are prilejul de a-şi expune punctul de vedere asupra filmului şi a-l discuta cu ceilalţi colegi de “cineclub”.

Un grup de studenţi de la secţia de Comunicare Audiovizuală a Facultăţii de Film din cadrul UNATC, susţinuţi de câţiva cineaşti consacraţi sau mai tineri (regizorul Stere Gulea, criticul de film Andrei Gorzo, filmologul Titus Vîjeu, operatorul Marius Panduru, actriţa Ana Ularu) au revitalizat revista lunară a Cinematecii, lansată în ianuarie cu o grafică radical schimbată şi cu un conţinut extrem de bogat, la nivelul unei instituţii de importanţa acesteia.

“Cineclubul” s-a bucurat de succes la public până în prezent, filme precum “Metropolis, “Samuraiul” cu Alain Delon sau “In a Lonely Place” cu Humphrey Bogart aducând un număr mare de oameni în sală, extrem de interesaţi să îşi îmbogăţească cultura cinematografică şi să înţealagă cât mai mult din mecanismul cinematografului de referinţă.

Proiecţiile “Cineclubului” vor continua cu următoarele filme:
Miercuri, 24 ianuarie, ora 19: “Nopţile Cabiriei” în regia lui Federico Fellini, cu Giullieta Massina. Filmul este laureatul Premiului Oscar pentru “cel mai bun film străin” în 1957.

Duminică, 28 ianuarie, ora 19: “Codin” (1963), regizat de Henri Colpi şi co-scenarizat de Dumitru Carabăţ. Coproducţie franco-română, filmul a câştigat Palme D’Or pentru “cel mai bun scenariu” în 1963.

Luni, 31 ianuarie, începând cu ora 18 30, ultima ediţie din luna ianuarie a cineclubului propune “Ciocârliile pe sârmă”, în regia lui Jiri Menzel, unul dintre cei mai importanţi şi mai recunoscuţi regizori est-europeni. Filmul este, de asemenea, câştigător al Premiului Oscar. Interzis de guvernul cehoslovac pînă în 1990, “Ciocârliile pe sârmă” a câştigat, în acelaşi an, Marele Premiu al Festivalului de la Berlin.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !