CinEd, program de educație cinematografică pentru elevi

Elevii invitați la filme
Elevii invitați la filme
European Education for Youth (CinEd), proiectul de educație cinematografică pentru elevi, inițiat de Institutul Francez din Paris, se va desfăşura în mai multe oraşe din România pe parcursul următorilor ani.

În cadrul proiectului CinEd va realiza un catalog online de filme europene de diverse genuri, pentru toate categoriile de vârstă (ciclu primar, gimnazial, liceal), însoţite de materiale pedagogice, care vor fi puse gratuit la dispoziţia profesorilor, educatorilor şi a cât mai multor tineri în decursul anilor următori.

Activităţile educaţionale pe care le va propune programul vor ajuta elevii să-şi dezvolte abilităţile de analiză critică şi estetică a mesajelor audiovizuale în general şi a filmelor, privite ca obiecte artistice, în particular, să manifeste interes faţă de cinematografie ca artă şi industrie şi să facă un pas mai departe în integrarea diversităţii culturale.

O varietate de filme

Filmele din colecţia CinEd vor fi disponibile într-o varietate de formate care vor putea fi proiectate în spaţii diverse – de la cinematografe la standarde profesioniste, la săli cu echipament minimal sau chiar în sălile de clasă. Proiectul se va desfășura în Bucureşti şi în mai multe orașe din România pe tot parcursul anului școlar. Pe lângă proiecţii de film şi întâlniri cu profesionişti din domeniu, se vor organiza sesiuni de formare a cadrelor didactice. Astfel, CinEd devine o oportunitate pentru diversificarea sistemului educațional şi, în acelaşi timp, pentru dezvoltarea industriei cinematografice și a artelor vizuale.

CinEd – European Education for Youth aduce laolaltă organizații culturale din Franța, Portugalia, Spania, Italia, Bulgaria, Cehia şi România, propunându-şi ca în anii următori să atragă interesul cât mai multor ţări europene care să-şi pună la comun resursele pentru dezvoltarea educaţiei cinematografice la nivel extins. Programul complet al acțiunilor nu a fost stabilit încă. Acesta urmează să fie anunțat de organizatori.

CinEd este un proiect inițiat de Institutul Francez din Paris, în parteneriat cu Cinemateca Franceză și susținut de programul Europa Creativă/ Media al Uniunii Europene. În România, proiectul este implementat de Asociaţia Culturală Macondo şi Societatea Culturală NexT, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !