Cinema „Tineretului“, salvat

3Comentarii
Cinema „Tineretului“, salvat
REŞIŢA – Un număr de 18 imobile, clădiri cu destinaţia de cinematograf şi terenul aferent, vor fi trecute din domeniul privat al statului şi administrarea RADEF „RomâniaFilm” în domeniul public al administraţiilor locale, în vederea modernizării şi revitalizării vieţii culturale.

Printre aceste imobile se numără şi Cinematograful „Tineretului“ din Caransebeş.Decizia a fost luată ieri, 13 decembrie 2006, în cadrul şedinţei Executivului. Sălile de cinematograf urmează să fie utilizate ca sedii ale unor instituţii de spectacole şi concerte, cinematografe sau aşezăminte culturale.

Personalul cinematografelor va fi preluat, la data intrării în vigoare a Hotărârii, de către consiliile locale sau judeţene. Predarea-preluarea imobilelor se va face pe bază de protocol, care va fi încheiat în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a Hotărârii.


Trecerea acestor cinematografe în administrarea autorităţilor locale cu scopul de a asigura spaţiul unor instituţii de cultură reprezintă primul pas în direcţia privatizării RADEF RomâniaFilm. În acest sens, strategia de privatizare a sălilor de cinema, iniţiată de MCC, trebuie să treacă prin Guvern, urmând ca în luna ianuarie Ministerul să facă public un calendar al licitaţiilor pentru vinderea cinematografelor.


În prezent, în administrarea RADEF se află 306 cinematografe, din care 109 sunt închise. Printre acestea se numără şi Cinema „Dacia“ din Reşiţa. Strategia cadru de privatizare cuprinde două variante: vânzarea directă către utilizatorii actuali, în baza Legii 346/2004, dacă aceştia au respectat condiţiile legale, sau vânzarea prin licitaţie. Câştigătorul licitaţiei va fi obligat să menţină domeniul de activitate, respectiv proiecţia de filme, şi să facă investiţii specifice.

Nina Curiţa



3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor