Cinema Transilvania, în reabilitare

Cinema Transilvania, în reabilitare
Spaţiul fostului Cinematograf Transilvania va fi reamenajat ca sală studio multifuncţională, cu capacitatea de 200 locuri.

Clădirea intră în reparaţii capitale, expertiza tehnică a constatat că se impun lucrări de consolidare a structurii. Lucrările vor începe la sfârşitul acestei săptămâni şi au fost atribuite către realizate de Construcţi Bihor SA. Termenul de finalizare e de 36 luni de la data predării amplasamentului.

„Soluţia arhitecturală adoptată va permite realizarea unei structuri noi independente, cu profile metalice, având ca prim rol acela de consolidare a clădirii existente, precum şi realizarea unor funcţiuni specifice sălii de spectacol (cabină tehnică, culoare tehnice, tavan tehnic pentru mecanismele de scenă).

Intervenţiile asupra clădirii existente se referă în principal la desfacerea a doi stâlpi metalici de susţinere a balconului existent şi la demolarea balconului şi a scării din beton armat.

În urma lucrărilor de refuncţionalizare vor rezulta grupuri sanitare pentru spectatori, actori şi personal tehnic, dimensionate la standarde corespunzătoare.

La interior, pereţii de compartimentare a spaţiilor pentru public, de joc şi pentru personalul tehnic, vor fi realizaţi cu material de tip uşor – gips carton.

Pardoselile pentru spaţiul public, foaier, bar, garderobă şi grupurile sanitare vor fi placate cu gresie porţelanată cu grad mare de antiderapare, în culori deschise, de preferinţă ocru-bej. Pardoselile spaţiilor pentru actori şi a spaţiilor tehnice se vor realiza cu covor PVC trafic intens.

Tavanul sălii de spectacol se va realiza cu materiale fono-absorbante şi rezistente la foc, pentru a realiza o bună protecţie faţă de Casa de Cultură, situată la etajul 1 al clădirii.
Tâmplăria exterioară se va executa cu profile din aluminiu cu barieră termică. Cinematograful Transilvania este racordat la trei curţi interioare comune, care fac posibil accesul, ventilaţia şi lumina naturală a spaţiilor interioare.

Când lucrările vor fi gata, aici se vor desfăşura diverse activităţii de către instituţiile de cultură – Teatrul „Regina Maria” şi Teatrul „Szigligeti Szinhaz”.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !