Cinematecă pentru pregătirea examenului de Bac

Cinematecă pentru pregătirea examenului de Bac
PETRILA - La Clubul Elevilor din Petrila, în cadrul unor activităţi culturale, s-a lansat un proiect literar-cinematografic ce va veni în sprijinul elevilor care vor susţine bacalaureatul în acest an şcolar.

Clubul va fi gazda unor proiecţii (pe un ecran cu plasmă sau cu ajutorul videoproiectorului) de care pot beneficia toţi elevii interesaţi să urmărească ecranizări ale unor opere literare sau puneri în scenă celebre din dramaturgia românească.

 

Scopul acestor proiecţii este să facă elevul curios să citească şi cartea, care, dealtfel face parte din lista cu bibliografia obligatorie pentru Bac. În acest sens au fost consultaţi profesori de limba şi literatura română. După proiecţii, profesorii vor sta la dispoziţia elevilor pentru a comenta, împreună, modul în care s-a realizat ecranizarea sau cum a fost pusă în scenă o anumită operă literară.


Până în prezent a fost prezentat filmul Blestemul pământului – Blestemul iubirii, o ecranizare de Titus Popovici după romanul Ion de Liviu Rebreanu. Programul Cinemateca pentru Bac se va derula de două ori pe lună.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase