Ciobăneştii Nick şi Tea au fost imbatabili

1Comentariu
Ciobăneştii Nick şi Tea au fost imbatabili
DEVA - În urma unui concurs C.A.C.I.B., cu participare internaţională multirase, care s-a desfăşurat în Timişoara, în perioada 10-11.05.2008, doi dintre cei trei câini cu care jandarmul hunedorean Alin Marian a participat au ocupat locul întâi.  Video Video

La această competiţie jandarmul Alin Marian a participat cu trei ciobăneşti germani: celebrul Nick (Ulk von Uferwald), Tea (Vura von Haus Selia) şi Jecki Von Mafihaus. Dacă Nick este deja cunoscut ca urmare a numeroaselor concursuri câştigate, femela Tea (Vura von Haus Selia), de 13 luni, este la prima participare la un concurs important. Cu toate acestea ea a obţinut locul întâi I şi calificativul „Excelent I” titlul R.P.J. (România Prim Junior) la clasa „junior”. Al treilea câine participant, tot o femelă, Jecki Von Mafihaus a obţinut locul V la aceeaşi clasă, „junior”.
Nick a obţinut locul I şi calificativul „Excelent I” titlul C.A.C. şi rezervă CACIB la clasa „Campion”.

 

La acestă competiţie au participat peste 400 de exemplare canine din 10 ţări, reprezentând mai multe rase. Peste 70 din câinii participanţi la concurs au fost din rasa Ciobănesc German.
Pasiunea pentru aceste frumoase exemplare canine este împărtăşită şi de către soţia şi mai ales de fiica lui Alin Marian, Francesca. La concursul desfăşurat la Timişoara fiica lui Alin Marian a fost cea care a prezentat-o pe Tea, şi a făcut-o bine din moment ce a câştigat locul întâi. Francesca a fost şi cea mai tânără competitoare a acestui concurs, fiind felicitată de arbitri pentru curajul său.


Pentru a ajunge la performanţă câinii sunt dresaţi mai bine de trei ore pe zi. Cursurile de dresură au loc pe stadionul din Ilia, unde jandarmul Alin Marian a pus pe picioare un club unde sunt dresaţi mai mulţi ciobăneşti germani. Câinii sunt dresaţi după propriile reguli, iar antrenamentele sunt uneori epuizante. Şi asta, mai ales în perioada competiţiilor. Aceşti câini înoată foarte mult şi aleargă aproape opt mii de metri la fiecare antrenament.
Interesant este că „profesorul” lui Nick, chiar dacă nu are o calificare în dresaj canin a reuşit să se impună în faţa unor instructori specializaţi în acest domeniu. Astfel, după multă muncă şi sacrificii, plutonierul major Alin Marian, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Hunedoara, a reuşit să obţină cu câinele său locul cinci la Campionatul Mondial din Polonia, iar anul trecut, locul doi la Campionatul European desfăşurat la Zagreb, în Croaţia. Hunedoreanul speră să obţină un rezultat bun şi la Campionatul European FCI care se va desfăşura în acest an, în Ungaria.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor