Ciobăniţele şi ţesătoarea

Am vazut ce-a patit imnul austriac, la interventia vânjoasa a doamnei ministru Maria Rauch Kallat. Vedem ce ravagii hilare face corectitudinea politica, mai peste tot, unde lumea e civilizata si plictisita pâna prin ovule.

Neamul valah trebuie sa se pregateasca si sa fie gata de sacrificiu. Mai ales barbatii, o minoritate totusi semnificativa. Si iata de ce…

Românii sunt, prin traditie, misogini. Asta nu le-a daunat pâna mai ieri. Mâine însa le-ar putea cauza neplaceri cu totul chinuitoare. Geneza însasi, pe care istoricii o tot pritocesc, undeva între imaginatie si trauma, are un handicap în premise. Ne-am iscat, ca sa zic asa, din doi barbati („cu brate tari”, ni se confirma într-un cântec elegiac). Traian si Decebal, un cuplu bizar.

Ar fi fost mai demn neamul în care cuibarim daca si-ar fi vârât coada insatiabila Messalina? Poate doar din perspectiva Laurei Andrisan, aceasta Cicciolina fara pedigree parlamentar. În sfârsit, discutia ramâne cu totul întredeschisa. Salvarea vine din aceeasi directie a corectitudinii politice (americane), homosexualii bucurându-se de o discriminare pozitiva.

Paradigma feminismului agresiv ne arunca în cea mai neagra disperare imediat ce intram pe tarâmul, cu totul uitat si periferic, al literaturii. Miorita, simbolul nostru spiritual, se afla într-un pericol letal. Crima ritualica, cei trei ciobanei, oita barsana, stelele cazatoare, în sfârsit, toate personajele principale vor suferi mutatii semnificative. Întreaga balada intra în reparatie capitala. Asa nu se mai poate! În textul reconditionat, alt produs al geniului popular anonim, dar în consonanta cu spiritul vaginal al noilor vremuri, ciobanitele vor fi eroinele, berbecul va lua locul oitei vorbitoare, iar pe post de stea cazatoare un asteroid va fi mesagerul odiosului asasinat.

Ce asasinat? Sa mai renuntam la violenta si atâta sânge! Sa ne maturizam, ce dracu’! Cele trei ciobanite vor discuta cu berbecul despre integrarea europeana si drepturile fetelor de pe Centura. Între ele nu va mai fi vrajba, ci un suav si abia detectabil sentiment al iubirii. Dupa un sezon întreg petrecut în creierul muntilor, cele trei patachine au dreptul la un lesbi show, cu drepturi de televizare exclusive pentru Canalul Playboy. Dar sa nu plusam unde nu se cuvine – berbecii au oi destule, cu lâna de calitate, destul de docile…

Am ajuns si la imn. „Desteapta-te, române!”, da? Si cu româncele cum ramâne? Ele sa ramâna sclavele somnului dogmatic? Sa nu se destepte niciodata, ci sa sufere, pe nedrept traumatizate de laimotivul tatei ce bârfeste pe marginea santului si a bancurilor cu blonde? Româncele sunt satene! Apoi, rar de mai gasesti un sant sapat si întretinut.

De aici, drama inundatiilor… E clar ca imnul e cu totul desuet. Ba chiar retrograd, profund nedrept. Ma mir sincer ca oportunistul neamului, cleptomanul Pruteanu, nu a scris înca versurile la „Desteapta-te, românca!”. Amantele lui Stefan si toate Elenele patriei milenare merita o reparatie morala.

Cel mai grav lucru a ramas la urma! Legenda Mesterului Manole. Cred ca nu poate fi salvata. E cruda, inumana, un atentat la conditia viitoarei mame. O scena horror la temelia unei manastiri celebre. Cu totul inadmisibil.

Conducerea Bisericii Ortodoxe Române trebuie sa convoace un sobor de poeti-tarani, cu misia sfânta de a scrie Legenda Tesatoarei Ana. Cea care, printr-o temerara initiativa, l-a trimis la o cura de dezalcoolizare pe boschetarul Manole, redându-l, pentru o vreme, societatii.
Feministe din toate tarile, uniti-va! În placenta voastra se zamisleste ridicolul…

Florin Ardelean