Circul acvatic Belluci, reprezentaţii în cutii

2Comentarii
Circul acvatic Belluci, reprezentaţii în cutii
ORADEA – De câteva zile, Circul Acvatic Belluci poposeşte în şanţul Cetăţii Orădene. Încă dinaintea începerii spectacolului, reprezentaţiile au fost anunţate pe străzile urbei cu surle şi trâmbiţe.

Organizatorii cheamă lumea la circ, promiţându-le în schimbul unei sume, deloc modice (30 RON adulţi, 20 ron copii), show-uri de neuitat. Crocodili de Nil şi rechini, pinguini, hipopotami pitici de Liberia, pelicani exotici, şerpi veninoşi şi constrictor, printre care boa, pitoni şi un anaconda lung de peste 6 metri. Clovni şi contorsionişti. Toate acestea sunt vedetele Circului Belluci.

„Omul de gumă” a surprins

Pentru a ne convinge că merită să scoateţi banii din buzunar, am participat la spectacolul de joi seara. În jurul orei 19:00, sub cupola circului au început să apară primii spectatori. Cei mai mulţi au fost părinţi cu prichindei de toate vârstele dar şi-au făcut prezenţa şi câţiva tineri. Deşi publicul a fost cam „anemic” în ceea ce priveşte numărul, artiştii au intrat în scenă. Doi clovni haioşi au făcut câteva giumbuşlucuri, provocând hohote de râs printre copii.

Spectocolul a început să semene a spectacol după ce trei persoane din public au fost actorii principali, într-o piesă regizată de artistul Emilio. Unul din momentele care a lăsat cu gura căscată chiar şi adulţii a fost cel oferit de „Omul de gumă”. După ce a impresionat punându-se în cele mai ciudate poziţii, în câteva minute a intrat într-o cutie înaltă şi lată de numai 40 de centimetrii. Timp de câteva minute, cei prezenţi au fost introduşi în adevărata lume a magiei. O frumoasă acrobată a lăsat publicul publicul fără aer de câteva ori, dansând la zeci de metrii înălţime.

Preţuri mari, spectacole mici

După o pauză de 10 minute spectacolul a reînceput. De data aceasta, vedetele au fost animalele. Partea a doua a spectacolului a cam lăsat de dorit. E adevărat că toate animalele promise au fost prezentate, dar spectacolul a luat forma unei expoziţii, depărtându-se cu mult de ceea ce însemnă număr artistic de circ. Mai precis, animalele au fost „aruncate” pe scenă pentru câteva minute, iar până ce copii au apucat să le vadă cât de cât, acestea au fost băgate în cutii. Înspăimântătorul rechin parcă nu a fost atât de înspăimântător, având în vedere că a depăşit cu puţin lungimea unui peşte mare.

Chiar dacă unul dintre artişti a intrat în bazinul rechinului, suprinderea nu s-a citit nici măcar pe chipul pruncilor. Indiana Jones a încercat să facă senzaţie, scoţând animalele în scenă. Cele care au reuşit să surprinde mai mult au fost reptilele. Uriaşul şarpe anaconda a fost purtat printre rândurile cu invitaţi, iar cei patru crocodili, dintre care doi au fost de dimensiuni mai mari, au stat cuminţi, fiind puşi în cutii după câteva minute. Două iguana, Carolina-uriaşa broască ţestoasă, doi pelicani, Leo- jucăuşa focă, hipopotamul Emilio şi cei dintre pinguini drăgălaşi şi-au făcut apariţia, dar mult prea puţin. 

Ioana Iuhas2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor